Treisprezece – într-o singură zi!

img_3070 Consiliul raional Călărași a decis: raionul va mai avea 13 cetățeni de onoare. Asta, după ce, exact cu un an în urmă, a fost acordat primul titlu de cetățean de onoare al raionului – fostului ministru al Apărării, generalul Valeriu Troenco.
De data aceasta, titlul onorific le-a fost conferit celor șapte călărășeni, semnatari ai Declarației de Independență a Republicii Moldova: Ion Munteanu, Tudor Olaru, Ștefan Maimescu, Alexandru Buruian, Feodor Bobescu, Petru Caterev, Simion Gurghiș. Ultimii trei l-au primi post-mortem.
De notat că toți șapte nu doar că au semnat Declarația de Independență, ci s-au aflat, în acea zi de 27 august 1991, în sala Parlamentului, votînd-o. Iată că, peste 25 de ani de la acel eveniment, oficialitățile din Călărași au decis să le aducă un omagiu, pentru ”eforturile depuse pentru împlinirea visului poporului nostru de a deveni liber și de a decide individual destinul, precum și în semn de înaltă recunoștință”.
Au primit titlul de cetățean de onoare al raionului Călărași și șase oficiali germani din orașul Buhl, ”în semn de înaltă recunoștință pentru aportul adus la stabilirea și dezvoltarea relațiilor de cooperare și apropiere între locuitorii orașului Buhl, Germania și ai raionului Călărași”.
Este vorba de primarul general al orașului Buhl, Hubert Schnurr, de reprezentanți ai comitetului orașelor înfrățite, de comandantul pompierilor voluntari, Gunter Dussmann, de fost primar Gerhard Helbing. Reamintim că raionul Călărași este înfrățit de exact 25 de ani cu orașul Buhl, iar colaborarea nu a fost întreruptă niciodată.
Sergiu Artene, președintele raionului Călărași, a menționat pentru ”Expresul” că acordarea titlurilor de ”Cetățean de onoare al raionului Călărași” este deja o tradiție. Celor mai buni cetățeni, cu merite deosebite într-un domeniu sau altul, li se va acorda titlul respectiv și de acum încolo. ”Vreau să fim atenți cu cei care merită, cu cei care fac lucruri frumoase pentru Călărași”, a subliniat dînsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *