O călătorie în lumea măștilor venețiene

incubatorCine oare nu-și dorește să vadă cum se naște o mască venețiană? Dar mai ales să participe nemijlocit la decorarea acesteia?
Iată că unui grup de copii din Chișinău le-a surîs norocul să viziteze un atelier, unde are loc acest proces. Ce-i drept, ei au trebuit să parcurgă vreo 80 de kilometri și să ajungă la Nisporeni, la Incubatorul de Afaceri de aici care, de doi ani, găzduiește un atelier ce se ocupă de decorarea măștilor venețiene.
Pe 15 septembrie, 29 de copii din clasa a II- a de la o școală primară din capitală au pășit pragul atelierului de măști, fiind întîmpinați de proprietara acestuia, Ecaterina Postolache, la inivitația căreia au și venit elevii aici. ”În această clasă învață nepoțica mea și m-am gîndit că ei, dar și colegilor ei le-ar fi interesant să vină la noi în excursie”, a explicat dînsa.
Copiii, de cum s-au văzut în atelier, nu au mai contenit să-și exprime încîntarea de zecile și chiar sutele de măști de diferite forme, mărimi, culori, cu slipici, cu pene, cu strazuri. De pe pereți îi priveau măștile aranjate frumos, care urmau să ia calea spre Veneția. Anume acolo își exportă producția Ecaterina Postolache în ultimii șapte ani, de cînd a revenit din Italia acasă.
În aceeași zi, micii vizitatori au avut șansa să se simtă în piele de decorator de măști. Gazdelele-au pus la dispoziție cîte o mască din plastic, nedecorată, le-au dat pensule și vopsele ecologice și le-au permis să-și deseneze fiecare masca lui. La final, ei au putut să-și ia acasă creațiile proprii. În plus, au primit în dar și cîte o mască decorată de cei ai casei.
”Sper că acești copilași s-au simțit bine la noi. Nouă ne-a fost foarte plăcut să-i avem alături”, a mărturisit Ecaterina Postolache.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *