Au exponate, dar nu au muzeu

Imagine simbol: m.moldovenii.md

Imagine simbol: m.moldovenii.md
Imagine simbol: m.moldovenii.md

Mulți dintre locuitorii satului Pîrjolteni au adevărate exponate  de muzeu, obiecte de valoare, însă le păstrează, deocamdată, acasă. În localitatea lor nu există, deocamdată, un muzeu, unde acestea și-ar găsi locul bine meritat. Astfel că sînt scoase la vedere doar atunci cînd în sat este sărbătoare.
”Eu am acasă două covoare foarte vechi și cred că le-ar sta bine într-un muzeu. Dar le păstrez deocamdată acasă. În această situație sînt încă mulți săteni”, spune Svetlana Dănilă, secretara consiliului local Pîrjolteni. ”Avem sunduc, sofcă, prosoape, stative, covoare”, adaugă dînsa.
În scurt timp, vor ajunge cu toatele la muzeu. Există în acest sens deja o hotărîre a Consiliului local – de a deschide în sat un muzeu. Au început și lucrările de reparație a localului.
”Au fost alocați și banii necesari pentru renovare, deja au fost schimbate geamurile, ușa. Sperăm că în toamnă să reușim”, mai spune Svetlana Dănilă.
Imediat ce lucrările de reparație se vor termina, se va trece la cea de a doua etapă: colectarea exponatelor de la cetățeni. ”Lumea noastră este receptivă. Cred că ,atunci cînd vom anunța că se deschide muzeul, cetățenii ne vor aduce singuri exponatele”, adaugă secretara consiliului local, plină de entuziasm.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *