Nu a rezistat. După un an, și-a anunțat demisia

Ion Arteni

Ion Arteni

La 13 luni și o zi de la investirea sa în funcție, președintele raionului Nisporeni, Ion Arteni, și-a anunțat demisia. Dînsul a invocat în cererea sa de demisie motive de sănătate.
Consiliul raional, întrunit în ședință extraordinară, pe 11 august, i-a acceptat cererea.
Ce-i drept, Ion Arteni se va putea declara liber și independent de funcția respectivă începînd cu 24 august. Asta, pentru că, potrivit Olesei Beschieru, secretar interimar al Consiliului raional Nisporeni, dînsul se află, în prezent, în concediu.
Chiar dacă se vehicula prin culuare despre o eventuală demisie a președintelui Ion Arteni, decizia dînsului de a părăsi fotoliul de președinte al raionului i-a luat prin surprindere pe unii consilieri raionali.
”Din nefericire, mi-a căzut mie colac peste pupăză să anunț demisia domnului președinte. Nu a fost o procedură chiar plăcută”, a declarat pentru ”Expresul” consilierul Valeriu Dima, care a și prezidat ședința din 11 august. După o pauză, dînsul a punctat: ”Ce să-i faci? Asta a fost decizia dînsului. Din păcate, nu toți pot face față unei asemenea funcții, care este foarte grea”.
Interimatul va fi asigurat, de acum încolo, de Ghenadie Verdeș, vicepreședinte al raionului. Experiența respectivă nu-i este străină, căci anterior a mai asigurat de două ori interimatul. Prima dată, Ghenadie Verdeș a suplinit această funcție în perioada campaniei electorale din 2012, cînd președintele de atunci, Vasile Bîtca, fusese degrevat. Pentru a doua oară a asigurat interimatul la începutul anului 2015, cînd Vasile Bîtca a fost ales deputat în Parlament pe listele Partidului Democrat. Iată că experiența se repetă din nou.
Reamintim că Ion Arteni a fost ales în funcția de președinte al raionului Nisporeni pe 8 iulie 2015, cu votul a 20 de consilieri PDM, PPEM, PCRM, PSRM. Imediat după investire, declara pentru ”Expresul” că are planuri grandioase pentru următorii patru ani.
”Propunerea de a accepta postul de președinte de raion a fost o surpriză pentru mine. Dar, analizîndu-mi activitatea anterioară, posibilitățile, discutînd cu echipa de consilieri care a venit cu inițiativa, am ajuns la concluzia că sînt resurse: și intelectuale, și fizice pentru a lucra”, declara atunci Ion Arteni, reprezentant al PDM.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *