Gest frumos din partea fraților de peste Prut

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

După ce acum doi ani la Nisporeni au ajuns peste 3500 de volume de cărți în limba română, iată că în aceste zile aici vor ajunge încă 535, în valoare totală de 350 de euro. Donația va fi destinată instituțiilor de cultură și de învățămînt din orașul Nisporeni și vine din partea orașului român Lugoj, înfrățit cu Nisporeniul deja de 15 ani.
Actul de donație a fost semnat pe 11 august de primarul lugojean Francisc Boldea. Primarul de Nisporeni, Grigore Robu, s-a deplasat personal la Lugoj, pentru a prelua cele șase colete de cărți, care i-au fost înmînate  în cadrul festivităților, prilejuite de tradiționala sărbătoare ”Ruga lugojeană”.
”Este un gest frumos din partea fraților noștri de peste Prut, care ne-a impresionat și care ne demonstrează încă odată ce drum trebuie să urmăm – cel care duce spre valorile românești”, a declarat, pentru ”Expresul”, Grigore Robu, înainte de a lua calea spre Lugoj.
Potrivit dînsului,  cărțile donate vor fi distribuite bibliotecilor din orașul Nisporeni.
Totodată, primarul de Nisporeni a specificat că această donație se datorează, în mod special, consilierului județean Lugoj, Nicu Bădina, care este și cetățean de onoare al orașului Nisporeni și grație căruia Nisporeniul a beneficiat, anterior, de numeroase donații, ajutoare, schimburi școlare și culturale.
Grigore Robu a mai comunicat că, în această toamnă, patru tineri nisporeneni, absolvenți ai liceelor din oraș, vor merge la studii la Universitatea Europeană ”Drăgan” din Lugoj. Toți patru vor fi asigurați cu cazare, hrană și burse din partea municipalității lugojene. ”Chiar săptămîna trecută am discutat cu oficilitățile de la Lugoj și am primit confirmările de rigoare”, a subliniat Grigore
Robu, menționînd că cei patru tineri vor fi studenți la facultățile Științe economice și Drept al universității lugojene, instituție pe care a absolvit-o și el acum nouă ani. Dînsul s-a arătat mai mult decît satisfăcut de faptul că an de an un număr constant de tineri din Nisporeni calcă pe urmele lui și aleg această univeristate pentru a-și continua studiile.
Reamintim că orașelel Nisporeni și Lugoj s-au înfrățit în anul 2001 și de atunci au o colaboare cu adevărat fructuoasă, dovadă fiind și schimburile frecvente de vizite între delegațiile oficiale din cele două localități, cu ocazia unor sărbători sau evenimente marcante.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *