Detalii despre accidentul de la Teșcureni în care două persoane și-au pierdut viața

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI via facebook
”Mare tragedie pentru sat. De cînd mă țin minte, așa ceva nu s-a mai întîmplat”, spune Ina Rusu, secretarul consiliului local Teșcureni, cu referire la accidentul rutier din seara zilei de 11 iulie. Localnicii nu-și pot reveni din șoc.
Au murit pe loc doi consăteni de-ai lor, oameni gospodari, de omenie. Anatol Bogoi avea doar 41 de ani, iar acasă i-au rămas două fiice, una – proaspătă absolventă a gimnaziului, iar cea de a doua – elevă în clasa a șaptea. Nina Gurdiș avea 56 de ani, a născut și a crescut patru copii. Fiica cea mai mică este elevă în clasa a XI-a la unul din liceele din Ungheni.
”Nimeni nu-și poate explica de ce și cum s-a întîmplat. Conducătorul auto, tot locuitor al satului Teșcureni, în vîrstă de 58 de ani, avea o mare experiență. Toată viața a fost șofer”, continuă Ina Rusu.
Ora 18.55. 11 iulie. Salvatorii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI au fost alertați, pentru a interveni la intrarea în satul Teșcureni, raionul Ungheni, în urma unui accident rutier. La fața locului s-au deplasat două echipe de salvatori.
Tot atunci a fost alertat și Serviciul de urgență, iar la Spitalul raional din Ungheni medicii specialiști s-au adunat imediat, fiind gata să acorde asistența medicală necesară.
”Un autocamion de model GAZ, care transporta muncitori de la cules piersici, a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat”, a fost prima informație oferită de Oxana Toderiță, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Ungheni.
În accident au fost traumatizate zece persoane, toți locuitori ai satului Teșcureni, cu vîrsta cuprinsă între 40 și 54 de ani. Ore în șir au muncit medicii ungheneni, acordîndu-le ajutorul necesar. ”La moment, starea pacienților este stabilă. Trei dintre ei sînt internați în secția de reanimare, o femeie, cu traumatism cranio-cerebral, este internată în secția neurologie. Restul sînt în secția de traumatologie”, ne-a comunicat Andrei Alexeev, directorul Spitalului raional Ungheni. ”A fost implicată toată echipa de urgență, doi medici traumatologi, trei chirurgi și medicul reanimatolog”.
Primarul de Teșcureni, Gheorghe Colțișor, chiar dacă se afla în concediu, s-a implicat din prima clipă pentru a-și ajuta consătenii. Și în prima zi, imediat după accident, s-a aflat la spitalul din Ungheni. Și în a doua zi a mers la spital.
Potrivit Oxanei Toderiță, conducătorul autoa fost reținut. S-a constatat că nu era sub influența alcoolului. Celelalte circumstanțe ale accidentului se cercetează. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă 6-10 ani de închisoare. A fost pornită o cauză penală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *