Tîrgul locurilor de muncă. Mai multe şanse de angajare

Imagine simbol: ziarulclujean.ro

Săptămîna trecută, atît călărășenii, cît și unghenenii aflați în căutarea unui loc de muncă au avut posibilitatea să și-l găsească. Asta, pentru că la Călărași și Ungheni a fost organizat cîte un Tîrg al locurilor de muncă, organizat de către agențiile locale pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Zeci de angajatori și-au prezentat ofertele, iar cei interesați au avut șansa să afle răspunsul din prima sursă la toate întrebările pe care le aveau.
În scurt timp, un tîrg similar va fi organizat și la Nisporeni, astfel că oamenii din partea locului vor putea să-și găsească un loc de muncă, mai ales că, potrivit lui Pavel Mușchei, șeful Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AOFM), în prezent sunt înregistrate circa 250 de locuri de muncă vacante.
CĂLĂRAȘI
25 mai. Peste 20 de companii din raion au venit la Biblioteca publică raională ”Grigore Vieru”, pentru a-și expune ofertele, în speranța că vor găsi oameni ce vor dori să se angajeze și să muncească. Per total, au fost peste 150 de oferte. În prezent, la Călărași e nevoie și de polițiști, și de educatori, și de ingineri, dar și de simpli muncitori.
”Ediţia din acest an a fost consacrată tinerilor, care au venit în număr destul de mare, peste 55 de participanți, pentru a lua cunoștință de locurile vacante propuse, dar şi pentru a se familiariza cu alte oportunităţi oferite de agenţie”, a declarat Doina Harea, șefa AOFM Călărași. În total, au venit la Tîrg peste 90 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și interesate să se angajeze.
Angajatorii, la rîndul lor, s-au arătat mulţumiţi de numărul de solicitanţi. Au fost făcute și schimburi de date de contact, astfel ca, în continuare, să iniţieze procedurile de angajare. ”Datele preliminare arată că 21 de persoane au fost selectate pentru angajare”, a precizat  Doina Harea.
Atenția multor dintre cei prezenți a fost atrasă de prezentarea organizată de Asociația Obștească ”Insula speranței” din Chișinău. Reprezentanții acesteia au organizat un adevărat master-clas, demonstrîndu-le celor prezenți cum se realizează o tunsoare sau o manichiură. Modelele au fost alese dintre tinerii ce au venit la Tîrg.
”Graţie acestor prezentări, s-a atestat un interes sporit al absolvenţilor faţă de cursurile de formare profesională, oferite prin intermediul AOFM, astfel că 11 dintre ei deja s-au declarat  hotărîţi să le urmeze”, a spus, la final, Doina Harea.
UNGHENI
26 mai. Colegiul Agroindustrial din Ungheni. Peste 20 de agenți economici din Ungheni au dat curs invitației și au venit la Tîrgul locurilor de muncă, organizat aici.
”Din păcate, noi nu avem atîtea oferte de muncă cîți șomeri înregistrați”, a subliniat Vasile Bulubica, șeful Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Ungehni. Potrivit dînsului, la ora actuală, sînt înregistrate aproximativ 400 de locuri vacante, pe cînd șomeri cu acte în regulă sînt peste 1700. ”Numărul șomerilor este în permanență creștere”, a accentuat oficialul.
Sute de persoane au participat la Tîrgul locurilor de muncă de la Ungheni, astfel că sala de aici s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toți doritorii. În acea zi, au venit să ia cunoștință cu ofertele propuse și să-și găsească un loc de muncă circa 300 de persoane de diferite vîrste. Fiecare dintre ele a avut posibilitatea să discute cu angajatorii față în față, să negocieze, să facă schimb de date de contact.
De notat că la Ungheni piața muncii este și variată, și mare. Au venit la Tîrgul locurilor de muncă reprezentanți ai unor întreprinderi mari sau întreprinderi ce se vor deschide în curînd și care chiar au nevoie de angajați. Mai mult decît atît, aceste întreprinderi sînt dispuse să organizeze și cursuri de instruire profesională. În plus, reprezentanții Direcției Educației au făcut un apel către cei prezenți să meargă la studii  la instituțiile pedagogice, căci, în acest domeniu există numeroase locuri vacante.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *