Pentru copiii satului Bahmut. Au un teren de joacă nou – nouț

În fotografie: Bucurie mare pentru copiii din Bahmut Fotografie: Ina Landa

În fotografie: Bucurie mare pentru copiii din Bahmut Fotografie: Ina Landa
În fotografie: Bucurie mare pentru copiii din Bahmut
Fotografie: Ina Landa

Au dăruit cîte un zîmbet fiecărui copil care frecventează grădinița din Bahmut. Chiar de ziua lor, a copiilor, pe 1 iunie, a fost inaugurat terenul de joc pe teritoriul grădiniței.
”Chiar se simțea lipsa unui teren de joacă la noi la grădiniță. În afară de groapa de nisip, copiii nu mai aveau nimic și, uneori, se plictiseau. Făceau una și aceeași în fiecare zi”, povestește Svetlana Budoianu, educatoare la grădiniță.
La inaugurare, alături de copii, au fost prezenți și părinții. Cu toții au rămas impresionați de terenul de joacă ce a fost amenajat aici practic într-o singură zi. Localnicii s-au dovedit a fi foarte activi și receptivi, de aceea și s-a reușit instalarea echipamentului într-un timp scurt.
A remarcat acest fapt și Ioana Bobînă, președinta Asociaţiei Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă, grație căreia a fost posibilă construcția terenului respectiv prin proiectul ”CIVIC – Cetăţeni Implicaţi în Viaţa Întregii Comunităţi”.
De notat că Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă a realizat proiectul în parteneriat cu Primăria comunei Bahmut, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.
Potrivit Ioanei Bobînă, amenajarea terenului de joacă a costat 4700 de dolari. Urmează să fie elaborată Strategia de dezvoltare a comunei Bahmut pentru 7 – 8 ani și Planul strategic de dezvoltare pentru următorii trei ani – tot în cadrul proiectului respectiv. ”Valoarea totală a proiectului este de 11 mii dolari”, a subliniat Ioana Bobînă.
La rîndul lui, primarul Igor Godea a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea proiectului respectiv. ”Sper că această colaborare nu se va sfîrși aici, căci ne dorim și în continuare să facem lucruri frumoase și utile pentru comunitatea noastră”, a subliniat dînsul.
”Sîntem foarte mulțumiți că, în sfîrșit, avem un teren de joacă așa cum nu am mai avut”, a menționat și Tatiana Budoianu, părinte. Chiar dacă a recunoscut că fetița ei nu mai frecventează grădinița, fiind deja la școală, totuși, în zilele libere vor veni aici să se distreze.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *