Au jucat rolul de polițiști. Își doresc să devină polițiști

Imagine: photos.casata.md

Imagine: photos.casata.md
Imagine: photos.casata.md

Au văzut și au simțit ce înseamnă să fii polițist. Este vorba de zeci de elevi călărășeni, de diferite vîrste, de la instituțiile de învățămînt din raion, dar și, în mod special, de copiii plasați în asistența parentală profesionistă.
Cu toții au făcut o vizită la Inspectoratul de Poliție Călărași în ziua cînd instituția a anunțat o zi a ușilor deschise. S-a întîmplat chiar pe 1 iunie. ”Este deja al treilea an de cînd organizăm o zi a ușilor deschise. Putem să spunem că a devenit deja o tradiție”, a subliniat Veronica Jacotă, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție Călărași.
Potrivit dînsei, elevii au fost informați despre competențele poliției în intervenția și soluționarea cazurilor de risc, au fost informați despre navigarea pe internet și securitatea cibernetică – în acest sens, le-a fost prezentat și film de scurt metraj. Nu au rămas în umbră nici informațiile privind campania ”Vacanță în siguranță”, astfel că polițiștii le-au dat sfaturi elevilor privind siguranţa rutieră, le-au vorbit despre dispariţiile de minori, le-au prezentat modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii, le-au prezentat și cazuri de delincvenţă juvenilă, comportamente anti-sociale sancționate de lege.
Cei mai curioși și îndrăzneți copii au adresat întrebări privind activitatea polițienească. Au vizitat birourile de serviciu ale angajaţilor, inclusiv biroul șefului Inspectoratului de Poliţie, Gheorghe Stratan. Aici, copiii au jucat rolul de şef al Inspectoartului de Poliţie.
Totodată, au fost amenajate standuri expoziționale cu armele din dotare şi echipamentul de serviciu. Copiii au făcut cunoștință și cu cei mai mici ”angajați” ai Inspectoratului: patrupezii Jack și Lola. Cei doi cîini le-au demonstrat cum pot lua urmele sau cum pot depista droguri.
”Fiind impresionați de ceea ce au văzut, o bună parte din copii au declarat că își doresc să devină polițiști”, a făcut o remarcă Veronica Jacotă.
La final, ei au avut parte de o surpriză frumoasă din partea polițiștilor: au primit cîte o înghețată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *