FOTO/VIDEO | Peste 260 mii de țigarete, depistate la vama Sculeni

tigarete4Vameșii de la Sculeni au contracarat două tentative de contrabandă cu produse de tutungerie în proporții mari. Țigările erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit consolidat de circa 53 mii de euro.
Reținerile au avut loc ieri, 14 iunie, pe sensul de ieșire din țară. Acționând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au supus unui control detaliat două autocamioane, care, conform actelor de însoțire, transportau saci cu tărâțe. Ambele autovehicule aparțin unei companii de transport din municipiul Bălți.
În cadrul controlului fizic, vameșii, în comun cu polițiștii de frontieră, au depistat, în total, 13.130 pachete de țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în podeaua dublă a semiremorcilor.
Conform procedurii, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, fiind, totodată, inițiate două procese penale, conform  art.248 alin. (1) al CP al RM. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă   amendă în mărime de la 150 la 300 u.c., muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore  sau închisoare de până la 2 ani.tigarete2 tigarete1 tigarete tigarete5 tigarete3

Sursa: Serviciul Vamal al RM


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *