”Alo, ce mai e nou pe la Nisporeni?”

Imagine: www.europalibera.org

Imagine: www.europalibera.org
Imagine: www.europalibera.org

Anume cu această întrebare am început discuția telefonică cu cîțiva primari din raionul Nisporeni. Iată care a fost reacția lor.
Valeriu Ciobanu, Bolțun: ”Reparații, reparații..”
Da ce mai poate fi nou? Începe vara și, odată cu ea, încep și reparațiile. Iată, bunăoară, am început recent să construim gardul la cimitir, gardul la biserică și gardul la grădinița de copii din sat. Din bugetul local vom cheltui în acest sens 20 de mii lei. Recent, am finalizat extinderea proiectului de salubrizare a localității. Pe lîngă cele 20 de platforme de colectare a deșeurilor existente, am mai construit zece. Așa că satul va fi de acum încolo și mai curat.
Tot vara aceasta vrem să finalizăm amenajarea exterioară a grădiniței de copii, care nu a funcționat în ultimii 22 de ani. Sperăm să o deschidem la toamnă. În interior am finalizat deja toate reparațiile, cu suportul Guvernului României, care ne-a acordat un milion și jumătate de lei. Am mai primit ceva bani pentru grădiniță și din bugetul de stat, și din cel raional. Mai pe scurt, avem de treabă pe toată vara: reparații și tot reparații.
Victor Ivanov, Seliște: ”Noutatea numărul unu: deschiderea unui stadion sportiv”
Noutatea numărul unu este că ne pregătim să dăm în exploatare un teren de mini-fotbal cu înveliș artificial. Sperăm să reușim pînă de hramul satului, pe 19 iunie. Copiii așteaptă cu nerăbdare să deschidem acest stadion, ca să aibă unde să-și petreacă timpul în vacanță. Proiectul este susținut de Federația Moldovenească de Fotbal, care ne va oferi învelișul artificial, iar noi, din contribuția liceului din sat, am amenajat locul pentru înveliș. Stadionul va fi pe teritoriul liceului, dar vor avea acces la el toți doritorii.
Tot în cadrul acestui proiect ne-am propus să donăm copiilor un set de echipament sportiv, începînd de la mingi, ghete și terminînd cu maiouri și apărătoare. Iată că, cu ajutorul Domnului, vom reuși să îndeplinim dorința sătenilor.
Constantin Ungureanu, Vărzărești: ”Sîntem în reparații și construcții”
Eu, în vara aceasta, voi munci. Nu știu cu ce se vor ocupa ceilalți. Probabil, cei mai bogați vor merge la mare, la munte, dar cei mai săraci, sărmanii – pe la prășit, pe la cote. Dacă e să vorbim concret despre mine, îmi voi orienta forțele spre două proiecte: reparația acoperișului grădiniței, un proiect în valoare de 1 milion de lei, care vor veni din partea Guvernului României, și reparația capitală a școli. Aici și acum se finalizează prima etapă de schimbare a acoperișului și termoizolarea. Urmează etapa a doua, cînd vor fi executate lucrări de reparație în interiorul clădirii, în valoare totală de circa 30 milioane de lei. Banii vor veni de la Banca Mondială. Acestea sînt cele două proiecte în derulare, iar la toamnă vom număra bobocii.
Totodată, ne pregătim de Ispas. Așteptăm oaspeți din Sîngeorz-Băi, România, care vor vizita Cimitirul Eroilor Români de la Vărzărești.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *