Un festival al prunelor?

Imagine simbol: www.agerpres.ro

Imagine simbol: www.agerpres.ro
Imagine simbol: www.agerpres.ro

În acest an, la Nisporeni ar putea fi organizat, în premieră, un festival al prunelor. Declarația îi aparține vicepreședintelui raionului, Ghenadie Verdeș. ”Raionul Nisporeni este printre fruntași la producerea și procesarea prunelor în republică. De aceea ne-am gîndit că ar fi bine să promovăm producția autohtonă și să stimulăm dezvoltarea acestei ramuri, inclusiv prin organizarea unui festival”, a explicat oficialul. Dînsul a precizat că a discutat deja cu mai mulți producători de prune din partea locului, iar aceștia au salutat ideea organizării unui astfel de eveniment. ”Ne gîndim ca, inițial, festivalul să fie unul raional. Mai apoi, dacă totul va decurge bine și frumos, îl vom transforma în unul național, implicînd în organizare și Ministerul Culturii”, a mai spus  vicepreședintele raionului.
În curînd, Consiliul raional va crea o comisie specială, care va elabora regulamentul viitorului festival și se va ocupa de organizarea acestuia. S-ar putea ca, spre sfîrșitul verii, atunci cînd  se coc prunele, la Nisporeni să-și dea întîlnire zeci de producători agricoli din localitățile raionului, ca să-și scoată la vedere cele mai gustoase și aromate prune, atît în stare proaspătă, cît și sub formă de gemuri, magiunuri sau prune uscate.
De notat că suprafața totală de livezi cu pruni în raionul Nisporeni e de circa 1750 hectare. În raion funcționează aproximativ 30 de uscătorii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *