Din propria-i vină și neglijență

Imagine simbol: www.ieftine.eu

Imagine simbol: www.ieftine.eu
Imagine simbol: www.ieftine.eu

A decedat la doar 38 de ani. Viața i-a fost curmată de un fir electric.
Un bărbat în floarea vîrstei din Păulești a murit din propria-i vină și neglijență. S-a întîmplat în seara zilei de 11 aprilie.
El, împreună cu doi amici, au decis să se odihnească în sînul naturii. Fiind paznic la un iaz, și-a invitat prietenii în căsuţa prevăzută pentru paznici pe malul acelui iaz. Toate bune și frumoase pînă aici.
Dar acea căsuță nu era alimentată cu energie electrică.
Spre seară, camarazii lui s-au dus cu barca să prindă peşte. El a rămas să facă focul pentru saună. ”Din motive necunoscute, se presupune că accidentatul a hotărît să racordeze reţeaua internă, prin untermediul unui prelungitor, din cablul care trece în nemijlocita apropiere de căsuţă. S-a urcat pe scară și, cu ajutorul unei ţevi din polipropilenă, a ajuns pînă la conductorul LEA-10kV şi a agăţat un capăt al prelungitorului. Al doilea capăt se afla în interiorul căsuţei. Coborîndu-se de pe scară, a intrat în căsuţă şi a apucat cu mîna dreaptă capătul prelungitorului, creînd astfel, prin corpul său, legătura la pămînt. Imediat a fost electrocutat”, a explicat Andrei Prodan, inspector la Inspecția Energetică Teritorială Călărași.
Peste o vreme, cei doi, întorcîndu-se de la iaz, au dat de corpul neînsufleţit al prietenului lor, căzut la podea cu faţa în jos. În mînă ținea cablul… Auzind un zgomot specific, şi-au dat seama că acel cablu se afla sub tensiune. Au văzut prelungitorul afară, au încercat să-și elibereze amicul de sub acţiunea curentului, aruncînd, inițial, niște beţe pentru desprinderea prelungitorului agăţat, dar fără succes. În cele din urmă, au reușit.
Era, însă, prea tîrziu. Nu le-a rămas decît să cheme salvarea şi poliţia, care au constatat decesul.
Inspecția Energetică Teritorială Călărași reamintește că nu e de jucat cu energia electrică și că fiecare cetățean trebuie să respecte regulile minime de protecție împotriva electrocutării. Fiți atenți la cabluri, la prize, nu utilizați aparate artizanale, neverificate și netestate de specialiști. Doar așa veți evita cazurile tragice.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *