Drepturile copiilor – în prim-plan

Imagine simbol: trm.md

Imagine simbol:  trm.md
Imagine simbol: trm.md

Copiii, victime ale diverselor abuzuri, au devenit subiectul unor discuții între autorități și poliție. Pe 20 aprilie, la Călărași a avut loc şedinţa Consiliului raional de protecţie a drepturilor copilului, la care au participat primari, reprezentanţi ai societății civile, specialiști din învățămînt, asistență socială, medicină, angajați ai Procuraturii raionale. ”Ne-am propus astfel să stabilim o cooperare între toate aceste structuri, pentru a ajuta și a monitoriza copiii, victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi traficului de fiinţe umane.
Ne dorim o comunicare mai eficientă, pentru a putea interveni de comun la soluţionarea unor situaţii dificile. Or, interesul copilului trebuie să fie mai presus de toate”, a menționat Veronica Jacotă, inspector superior al Biroului pentru siguranța copiilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Călărași.
La acea şedinţă, primarii au vorbit despre cazuri reale, cu care se confruntă în prezent. Au fost propuse și unele soluții, care, în timp, vor demonstra cît de eficiente sînt. Pentru toți cei prezenți, însă, a devenit cert că, în vederea apărării drepturilor copilului, e nevoie de o conlucrare bine pusă la punct între poliţie, primărie, asistenţi sociali, pedagogi, medici.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *