De la frate la frate pentru un teren sportiv modern

Imagine simbol: www.realitatea.md

Imagine simbol: www.realitatea.md
Imagine simbol: www.realitatea.md

S-a trecut de la vorbe la fapte. Consiliul Județean Prahova, România, care s-a înfrățit cu Consiliul Raional Călărași din Republica Moldova cu un an și două luni în urmă, a decis să aloce 29 mii de euro din bugetul propriu pentru construirea unui mini-stadion la Călărași, în preajma Liceului ”Mihail Sadoveanu”.
”Vom avea un teren modern, dotat cu echipament sportiv stradal și înveliș artificial, cu sisteme de iluminare pe bază de panouri fotovoltaice”, a explicat președintele raionului, Sergiu Artene, după care a accentuat: ”Stadionul va fi pus la dispoziția tuturor locuitorilor orașului”. Totodată, și cei 515 elevi ai Liceului ”Mihail Sadoveanu”  vor avea, în sfîrșit, un teren sportiv adevărat, unde vor putea să se antreneze. În plus, centrul orașului se va alege cu un nou loc amenajat, fiind readus la viață un teren, care nu a fost utilizat mai bine de 17 ani.
Și Valeriu Gorincioi, directorul Liceului ”Mihail Sadoveanu”, a salutat decizia de a amenaja în preajmă un stadion, menționînd că liceul chiar avea nevoie de el. ”Deși nu va fi pe teritoriul liceului, sîntem mulțumiți și recunoscători că vom avea alături un stadion”, a subliniat dînsul. Proiectul ”Reparația mini – terenului de sport și dotarea lui cu sisteme de iluminat pe bază de panouri fotovoltaice din orașul Călărași” va avea o valoare totală de 34 mii de euro, dintre care cinci mii de euro vor fi contribuția Consiliului raional Călărași.
De menționat că este deja al doilea proiect în raionul Călărași finanțat de Consiliul județean Prahova, primul fiind edificarea bustul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt. ”Am considerat că prin renovarea acestui mini – teren de sport vom începe să schimbăm fața orașului”, a specificat preșledintele raionului.
”Mulțumesc cetățenilor noștri de onoare, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și responsabilei relații internaționale, Ludmila Sfîrloaga,  precum și consilierilor județeni Prahova, care sînt generoși cu raionul Călărași. Frații întotdeauna rămîn frați”, a scris Sergiu Artene pe o rețea de socializare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *