Duminici muzicale

bprungheni.wordpress.com

bprungheni.wordpress.com
bprungheni.wordpress.com

Odată în lună, la Biblioteca ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, răsună muzica. Da, muzică și nu poezie, cum sîntem obișnuiți. Copiii de la Școala muzicală din oraș dau mini- concerte în bibliotecă.
Proiectul, întitulat ”Duminica muzicală”, este realizat la inițiativa Carlei Peterson, voluntară la Corpul Păcii.
”M-am gînditsă le ofer posibilitate să evolueze în cercuri mici, între colegi, prieteni, părinți, pentru a se simți relaxați, după care pot evolua și în fața unui public mai larg”, spune voluntara.
Dînsa ne-a mărturisit că așa ceva se practică și la baștina ei, înYuma, Arizona, SUA.
”Sînt și eu o cîntăreață, dar deja de 24 de ani nu mai cînt. Am studiat pianul, dar cîntam bine fiindcă lucram mult, nu pentru că îmi plăcea. Sînt oameni care se nasc cu talent și alții care lucrează mult. Dar ei pot fi la același nivel, dacă muncesc. Eu văd în copiii de la Ungheni multă pasiune pentru ceea ce fac”, a subliniat dînsa.
CarlaPeterson își propune să dezvolte la Ungheni pasiunea pentru instrumentele muzicale tradiționale, pentru muzică. ”Ne dorim să obținem surse externe pentru a dezvolta această idee, pentru a procura instrumentele necesare și de a le oferi șansa copiilor care nu au posibilitatea să meargă la o școală muzicală, să vină aici, la noi. Vrem să facem o extensie a școlii de muzică, dar cu instrumentele noastre. Sperăm că ne va reuși”, a mai spus voluntara.
La primul mini-concert al copiilor, care a avut loc pe 17 aprilie, au venit circa 30 de melomani. În fața lor au evoluat 15 copii, care au cîntat la pian, vioară și acordeon. Urmează să cînte și la alte instrumente.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *