Avem cultură, nu avem bani

Imagine: timpul.md

Imagine: timpul.md
Imagine: timpul.md

Proiectele ar trebui să fie o sursă importantă de existență pentru lucrătorii în domeniul culturii. Asta a dat de înțeles ministra Culturii, Monica Babuc, în cadrul vizitei sale de lucru la Călărași, pe 19 aprilie curent.
Dînsa a făcut un apel către oamenii de cultură și primarii prezenți la întîlnire cu ea să aplice la proiectele culturale finanțate din bugetul de stat, precum și la programele Uniunii Europene. O mînă de ajutor în identificarea şi scrierea proiectelor va fi oferită de către minister, a dat asigurări oficialul. Cam asta poate face la ora actuală.
”A fost o discuție sinceră. A fost clar pentru toată lumea că Ministerul Culturii nu are bani”, avea să menționeze, ulterior, Dumitru Trifan, șeful Direcției Cultură din Călărași.
Ministra a accentuat că este necesară implicarea autorităților publice locale în dezvoltarea capacităților instituțiilor de cultură, pentru a proteja și a promova valorile și patrimoniul cultural. Dînsa a îndemnat atît lucrătorii din cultură, cît și factorii de decizie, să contribuie la valorificarea obiectelor de patrimoniu local, mai ales că în raionul Călărași sînt multe. La întîlnire s-a mai discutat și despre dezvoltarea profesională a angajaților în domeniul culturii, dar și despre salarizarea acestora.
După aproximativ două ore de discuții, Monica Babuc a efectuat și cîteva vizite: la Casa raională de cultură, la Biblioteca publică “Grigore Vieru”, la Muzeul de istorie și etnografie din Călărași. A mers și la celebrul muzeu de la Palanca, supranumit “Casa Părintească”. ”Doamna ministru a rămas impresionată de istoria Casei raionale de cultură, de care a luat cunoștință chiar la intrare, unde există un panou cu imagini. A rămas impresionată și de exponatele pe care le avem în muzeu. Mai pe scurt, Monica Babuc a menționat că, în raionul Călărași, cultura este la un nivel mai mult decît satisfăcător”, a subliniat Dumitru Trifan.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *