Sute de trandafiri pentru orașul Nisporeni

Imagine simbol: www.dulceatadetrandafiri.ro

Imagine simbol: www.dulceatadetrandafiri.ro
Imagine simbol: www.dulceatadetrandafiri.ro

Oaze de gingășie și culoare vor apărea la Nisporeni. Chiar în centrul orașului, în parcul pentru copii din preajma Pieței ”Ștefan cel Mare și Sfînt”, dar și în spațiul de la sensul giratoriu din localitate, vor apărea sute de trandafiri.
Ei au fost plantați de către tinerii nisporeneni, elevi ai celor patru clase de a XI-a de la Liceul ”Boris Cazacu”. Sînt 124 elevi, toți bine intenționați și dornici de a înfrumuseța orașul lor natal. Ei au ponit o campanie demnă de urmat, cu sloganul: ”Un tradafir pentru orașul tău”.
”Ideea plantării trandafirilor a venit de la elevi. Tot ei au găsit și materialul săditor, după care au anunțat primăria locală despre inițiativa lor”, a explicat Valentina Eșanu, director adjunct pe educație în cadrul liceului, ea și coordonatoarea acestei acțiuni. ”Ideea a fost pe cît de creativă, pe atît și de actuală, încadrîndu-se în bilunarul ecologic, care se desfășoară în prezent în localitate”, a specificat dînsa.
Tinerii liceeni și-au propus să planteze, per total, 300 de trandafiri. Startul acțiunii a fost dat pe 27 aprilie, începînd cu ora 13.00.
Chiar dacă pare un număr impresionant de trandafiri, și elevii, și coordonatoarea lor, recunosc că aceste flori frumoase nici pe departe nu vor asigura o imagine plină de culoare orașului lor. Este, totuși, un început.
”Nisporeniul ar avea nevoie de mult mai multe flori. Cu cît e mai verde orașul, cu atît este mai frumos și mai sănătos de trăit aici”, a făcut o remarcă Valentina Eșanu, după care a precizat: ”Noi vrem să dăm un exemplu și pentru alții. Poate că, la  primăvara viitoare, astfel de inițiative frumoase vor fi mai multe”.
De notat că materialul săditor a costat, în total, 2100 lei, adică șapte lei pentru fiecare fir de  trandafir. Jumătate din sumă a fost adunată, mînă de la mînă, de către inițiatorii acțiunii. Cealalată jumătate a fost suplinită de către primărie.
”Sperăm că trandafirii noștri, plantați în această primăvară,  se vor prinde și vor înflori la anul, în perioada în care acești tineri cu inițiativă vor merge la balul lor de absolvire”, a mai spus, la final, Valentina Eșanu.
De menționat că liceenii au pregătit fiecare fir de trandafir ca la carte, ca să se prindă. Au pregătit și hîrlețele, și buna dispoziție. S-a implicat și întreprinderea municipală ”Apă Canal” Nisporeni, care s-a angajat să pregătească terenul pentru plantare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *