Aplaudat la scenă deschisă. E abia începutul

În fotografie: Tudor Bilețchi la ”Românii au talent” (captură Pro TV)

În fotografie: Tudor Bilețchi la ”Românii au talent” (captură Pro TV)
În fotografie: Tudor Bilețchi la ”Românii au talent” (captură Pro TV)

Corneștenii au un nou motiv de mîndrie. Unul dintre ei, foarte tînăr de altfel, pe numele său Tudor Bilețchi, a impresionat România toată. S-a întîmplat pe 22 aprilie, la faimosul concurs ”Românii au talent”, despre care, a doua zi, avea să vorbească toată presa din Moldova.
Sincer, modest și foarte talentat, Tudor a ieșit în scenă hotărît să demonstreze că merită să fie aici. Și a reușit. La doar 16 ani!
A interpretat celebra piesă a lui Sam Smith, ”Stay with me”. Vocea sa i-a cucerit imediat pe jurați, dar și publicul. La un moment dat, unul dintre prezentatori, interpretul Smiley, a exclamat: ”E bun băiatul!”.
”Eu am venit să o văd pe Andra, să o cunosc personal, pentru că este idolul meu în muzică. De asemenea, am venit să mă lansez, să mă vadă mai mult lume, și de ce nu, să fac un duet cu Andra”, a fost sincer tînărul corneștean.
Și-a îndeplinit misiunea aproape în totalitate. A cunoscut-o pe Andra. Mai mult ca atît, a interpretat special pentru ea cîntecul ”M-am născut între Carpați”. Cine știe, poate, într-o bună zi, va face și un duet cu celebra interpretă. Totodată, l-a văzut multe lume și l-a aplaudat la scenă deschisă.
Tudor Bilețchi se trage dintr-o familie de lăutari pe linia maternă. Bunelul său, Ilarion Berdeaga, pe care nu a apucat să-l cunoască, era un faimos muzicant de prin părțile locului, conducătorul unei fanfare cu oameni talentați. Mama sa, Ina Bilețchi, este directoarea Școlii de Muzică din Cornești, iar tatăl său, Leon Bilețchi – directorul gimnaziului din localitate. Părinții i-au fost mereu alături, l-au încurajat și-l îndeamnă în permanență să lupte pentru visurile sale.
Tudor, de mic copil, a cîntat. A adunat zeci de premii la diverse festivaluri naționale și internaționale, în mod special, de muzică populară.
Și-a încercat norocul și la ”Vocea României”, a trecut preselecția, dar i s-a spus că e prea mic.
Perseverează, muncește mult și, cu siguranță, va ajunge acolo unde și-a propus. În prezent, este elev la Colegiul de Muzică ”Ștefan Neaga” din Chișinău. Cîntă la cinci instrumente muzicale.
Visează să cînte cu orchestra ”Lăutarii”. Are deja înregistrate primele sale două piese de muzică populare. Vor urma și altele. Pentru Tudor Bilețchi e abia începutul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *