Cum se îngrijeşte magnolia

magnolia

magnolia
magnolia

Magnoliilor le place clima caldă, însă acest tip de arbust ornamental se poate dezvolta și în regiunile mai reci, atît timp cît este protejat într-un fel sau altul de frig.
Magnoliile sînt printre cele mai spectaculoase și parfumate plante de primăvară. Există nu mai puțin de 77 de specii diferite de arbori și arbuști de magnolie, care înfloresc într-o varietate largă de culori, de la alb și roz pînă la roșu și mov. În timpul verii, frunzele magnoliei sînt de un verde strălucitor, dar ele vor cădea odată cu venirea toamnei.
Magnolia poate crește și pîna la opt metri înălțime în aproape orice tip de sol. O regulă general valabilă constă în plantarea arbustului în partea de nord a grădinii, departe de casă, pentru a permite razelor de soare să-l ajute să se dezvolte cît mai bine și să facă flori. De asemenea, magnoliile trebuie plantate într-un sol bine drenat și bogat în materie organică.
Poți alege să pui îngrășămînt natural în groapa săpată înainte de plantare. Înainte de plantare, examinează atent rădăcinile. Trebuie să le tai pe cele care par să se dezvolte circular, pentru a evita ca rădăcinile să se încîlcească între ele.
Groapa pentru arbust ar trebui să fie de două ori mai mare decît rădăcina puietului, iar, după plasarea în groapă, aceasta poate fi umplută cu un amestec de îngrășămînt natural și pămînt. La final, solul trebuie udat cu apă în care se pune stabilizator pentru rădăcini. Totodată, arbustul necesită să fie udat constant, mai ales în perioada de dezvoltare a rădăcinilor.
După plantare, trebuie doar să cureți periodic ramurile uscate. În plus, anual, poți adăuga la baza arbustului îngrășămînt natural.
Arbuștii de magnolie sînt extraordinari cînd înfloresc. Astfel, dacă ai spațiu, nu ezita să-ți plantezi măcar un arbust în curtea casei, pentru că vei beneficia nu doar de umbră, ci și de un miros încîntător.
Țineți minte! Magnolia se plantează toamna, înainte să vină frigul.Trebuie plantată într-un loc ferit de curenți de aer, în care bate soarele, de preferat pe lîngă clădiri sau ziduri, că să profite de căldura radiată de pereți.
Magnolia evoluează bine în zonele calde, cu un climat blînd, cu ierni puțin geroase, iar iarna are nevoie de protecție la rădăcină.
Solul este esențial pentru o magnolie frumoasă și rezistentă. Ea se simte bine în solurile ușor acide și urăște solurile calcaroase. Are nevoie de soare, mai ales dimineața, dar preferă locurile cu semiumbră. Magnolia nu suportă soarele aspru al zilelor de vară fierbinte, dar iubește căldura de vară, așa că, dacă o vei planta astfel încît să stea în umbră la miezul zilei, vei avea un copac minunat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *