1300 de pachete de ţigări descoperite de angajaţii IP Ungheni fără acte de provenienţă


Astăzi, dimineaţă, de către ofiţerii de investigaţie a IP Ungheni în baza unei informaţii operative a fost efectuată o percheziţie autorizată într-o gospodărie din Sculeni r. Ungheni.
În urma efectuării percheziţiei la domiciliul suspectului în vîrstă de 51 ani, angajaţii de poliţie într-un garaj de lînga casă, au depistat 1300 de pachete de ţigări “Achima” fără acte de provenienţă şi fără marcă de acciz, realizarea cărora este interzisă pe teritoriul R. Moldova.
Ţigările urmau să fie transportate ilegal în Romînia, iar în urma realizării acestora bărbatul urma să obţină un profit în sumă de 48000 lei.
Potrivit Oxanei Toderiță, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție Ungheni, bărbatului urmează ai fi întocmit un proces verbal în baza art. 287 al. 10 C. Contravenţional a Republicii Moldova şi potrivit legislației, persoanele culpabile de săvîrșirea ”Trecerea mărfurilor, obiectelor şi altor valori peste frontiera vamală a Republicii Moldova eludîndu-se controlul vamal”, se pedepsesc cu amendă 3000 lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *