De la primăria Bahmut la cea a Bucureștiului

Foto: timpul.md

Foto: timpul.md
Foto: timpul.md

S-a înscris în cursa pentru primăria București. Alegerile vor avea loc pe 5 iunie. Este vorba de Iuliana Gorea Costin, cunoscută mai mult ca fosta soție a primului primar al Chișinăului din epoca post-independență, Nicolae Costin. În anul 1990, pune bazele Liceului român-englez “Mircea Eliade” din Chișinău, fiind primul său director.
Pe Wikipedia, enciclopedia online, este caracterizată ca ”diplomat și om politic din Republica Moldova. A candidat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 1996”.
Iuliana Gorea Costin are rădăcini unghenene. S-a născut la Cornești, raionul Ungheni. Copilăria și-a petrecut-o în satul Sinești, același raion. A studiat filologia, apoi dreptul, a avut numeroase stagieri în instituții prestigioase din Europa.
Activitatea profesională și-a început-o în calitate de profesoară. Între anii 1982-1986 a fost primar al satului Bahmut, raionul Călărași, fapt ce a propulsat-o în funcții mult mai înalte în Republica Moldova. În 1997, a ajuns reprezentant permanent al Republicii Moldova la Consiliul Europei, apoi, în perioada 1999-2005, a fost ambasador extraordinar și plenipotențiar în cadrul Consiliului Europei.
Și-a încercat puterile la alegerile din 10 iulie 2005 pentru funcția de primar al Chișinăului, obținînd atunci doar 4,95% din sufragii și plasîndu-se pe locul V între candidați.
În prezent, este stabilită cu traiul la București, alegînd să sprijine parcursul pro românesc pro european al Republicii Moldova din cadrul instituțiilor specializate ale Guvernului României, actualmente al Înaltului Reprezentant pentru Republica Moldova.
Iată că acum a pornit lupta pentru primăria București. ”Pentru o Românie integră! Cu sufletul pentru oameni, cu faptă pentru București!”, a postat dînsa pe pagina sa de facebook. Iuliana Gorea Costin este susținută în aceste alegeri de către Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat din România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *