Ungheneanca Elena Putina, originară din satul Cetireni, candidează pentru funcția de consilier în sectorul unde locuiește, la Torino

Imagine: politics.md

Imagine: politics.md
Imagine: politics.md

După ce a devenit învățătoare, în anul 1993, a decis să se mute la Iași, unde și-a continuat studiile. În ianuarie 2002, a plecat în Italia, pentru un viitor mai bun.
Actualmente, la mai bine de 14 ani de ședere în Peninsulă, a decis să candideze pentru funcția de consilier în sectorul unde locuiește, la Torino, notează gazetaromânească.com, citată de Politics.MD.
Elena spune că, pe lângă activitățile sociale și de partid, este traducător autorizat la Tribunalul din Torino și operator la Crucea Roșie.
„Acum coordonez unicul proiect din Piemont în cadrul căruia oamenii străzii pot fi găzduiți, în structura noastră, împreună cu animalul de companie cu care își duc viața. De obicei, un câine. Necesitatea a apărut din constatarea că unii își puneau viața în pericol doar pentru că nu doreau să își abandoneze câinele pe stradă, noaptea”, a spus moldoveanca.
Femeia a afirmat că dintotdeauna i-a plăcut politica:
„Eu sunt pe meterezele Partidului Democrat de când am venit în Italia. Am vechime în activitatea de partid și mereu mi-a plăcut politica. Dar acest lucru nu are legătură cu implicarea în alegerile administrative din această vară. Funcția de consilier într-o circumscripție nu este o prezență politică. Evident, are legătură cu politica, are legătură cu sistemul meu de convingeri, dar este o poziție administrativă, o funcție care îți dă posibilitatea de a participa la deciziile concrete, legate de viața în oraș, în sectorul nostru”, a dat asigurări moldoveanca.
Elena Putina a declarat că scopul său este să crească nivelul de trai al celor din circumscripția sa.
„Vreau să găsim resurse concrete, oportunități noi, concrete. Fără vorbe, cu fapte”, a afirmat Elena.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *