Electrocutat din neglijența părinților

Începutul primăverii a fost, pentru o familie din Valea Perjei, raionul Cimişlia, unul negru de tot. Feciorașul lor, de doar doi anișori, a murit electricutat. A fost suficientă o clipă de neatenție ca să se întîmple tragedia.
În acea zi, părinții i-au dat voie băiețelului lor să se joace singur afară, în curtea casei. Peste mai puțin de jumătate de oră, mama a ieșit afară să vadă ce face feciorașul ei. L-a văzut căzut la pămînt, în apropierea fîntinii din preajmă.
Mai avea încă semne de viaţă. L-a luat imediat în brațe, l-a adus pe pragul casei și a început să-i acorde primul ajutor, însă fără succes. Medicii de la urgenţă, sosiţi la faţa locului, nu au putut decît să constate decesul copilului.
În urma examinării locului accidentului, s-a stabilit că în fîntîna din ogradă era instalată o pompă electrică de apă. Alimentarea cu energie electrică a pompei se efectua printr-un prelungitor prefabricat de stăpînul gospodăriei.
Capacul prizei era deteriorat şi înfăşurat parţial cu bandă izolantă. Blocul de prize era fixat pe capacul fîntînii, la o înălţime de aproximativ jumătate de metru de la pămint. Copilul, probabil, a avut acces la contactele neizolate aflate sub tensiune.
Specialiștii de la Inspecţia Energetică Teritorială Călărași avertizează:
Pentru prevenirea unor cazuri similare, e necesară respectarea celor mai elementare măsuri de protecţie:
– nu se permite utilizarea receptoarelor electrice cu defecţiuni, confecţionate artizanal, ori amenajate neregulamentar;
– se interzice categoric repararea de sinestătător a utilajului electric defectat; orice defecţiune se lichidează de către specialişti în domeniu;
– la apariţia defectelor se cere decuplarea imediată a instalaţiei electrice şi adresarea la specialişti.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *