Ouăle și beneficiile lor pentru sănătate

ouaOul este un aliment miraculous, care poate oferi organismului beneficii impresionante. Gălbenușul conține peste 90% de calciu și fier, iar albușul are proteine. Iată de ce e bine să consumați regulat trei ouă pe săptămînă.
Proteinele ajută la construcția și repararea țesuturilor, iar ouăle sînt o sursă foarte bună de proteine complete. Un ou are aproximativ aceeași cantitate de proteine cît 30 de grame de carne fiartă sau pește.
Gălbenușul conține fier hem, care este forma de fier mai ușor absorbabilă și utilizabilă. Apropo, în cazul deficitului ușor de fier, oamenii se simt obosiți, iritabili și suferă de dureri de cap.
Nu modifică nivelul colesterolului din sînge. În anii ’90, ouăle au avut o proastă reputație, ca urmare a conținutului de colesterol. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că alimentele bogate în grăsimi sînt mai periculoase pentru sănătatea inimii decît colesterolul din produsele alimentare.
Sursă de nutrienți importanți. Ouale conțin numeroase substanțe nutritive, care contribuie la sănătatea ta. Cei care nu consumă ouă au un risc crescut de a avea deficit de vitamine A, E și B12.
Ouăle sînt bogate în colină, un nutrient care stimulează dezvoltarea creierului la făt și nou-născut, precum și memoria. Un ou pe zi va furniza 28% din necesarul de colină în timpul sarcinii.
Sănătatea oaselor. Fiind una dintre sursele naturale rare de vitamina D, ouăle sînt extrem de benefice pentru oasele organismului uman. Împreună cu lactatele, sînt foarte utile în cazul osteoporozei.
Deci, nu uitați să consumați ouă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *