Idei de top pentru camera de zi

casaExista cîteva soluții foarte simple pentru a avea o cameră de zi amenajată corect din punct de vedere estetic.
În rîndurile ce urmează vedeți șase idei de top, care funcționează mult mai eficient decît pare la prima impresie.
1. Punctul focal al camerei. Este important ca în camera de zi să existe un punct de interes maxim, acel ceva care să atragă atenția. Poate fi un șemineu, un fotoliu special, un tablou sau un detaliu viu (plantă sau acvariu).
2. Eliminați orice obstacol. Este esențial ca traseul în camera să fie larg si accesibil. În plus, pentru a ajunge în orice colț nu este recomandat să faci o cursa cu obstacole. Concluzia este simpla: obstacolele (piese de mobileir, cabluri sau orice altceva) trebuie eliminate.
3. Piesele compacte. E bine de a organiza camera de zi pe două planuri: o zonă aerată și liberă, și una socială, unde să se adune familia seara. Cea mai bună cale este reprezentată de piesele de mobilier compacte, care permit o bună strategie de amenajare și o modalitate de a crea un aranjament care funcționează în orice situație.
4. Evitați aranajamentele liniare. Cele mai multe din camere sînt dreptunghiulare, iar un living dreptunghiular poate deveni ușor (dar neplăcut din punct de vedere estetic) o cameră amenajată liniar. Asta înseamnă ca vei fi tentat să pui un dulap pe un perete și o canapea în față, ceea ce este extrem de neplăcut estetic. Încearcă să împarți camera dreptunghiulară în două pătrate și să le dai destinații diferite. De exemplu, două canapele mici așezate față în față, iar în al doilea pătrat – o masă mică, un dulap. Camera va părea mai mare, iar spațiul mult mai plăcut.
5. Nu lăsați televizorul să domine camera. Este una dintre cele mai mari erori pe care le facem în living. Televizorul nu trebuie să fie un scop, ci doar
un instrument. Poziția și locul lui nu trebuie să fie cel principal. Este bine ca acesta să poată fi ascuns, să poată fi reorientat către locul privitorului, să fie așezat cu spatele la ferestre și să poată fi trecut pe planul doi în decorul din cameră.
6. Lumina potrivită. Este una din cele mai importante idei de top pentru camera de zi. Strategia spune că fiecare zonă de interes din living trebuie să aibă o sursă de lumină, care să pară, totuși, un tot unitary. Acestea sînt cele mai importante idei pentru living. Le poți folosi pe toate sau doar pe cele care sînt cu adevărat folositoare camerei tale. Contează ca efectul să fie pozitiv si major.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *