Informați din prima sursă

Imagine simbol: carlosbritto.ne10.uol.com.br

Imagine simbol: carlosbritto.ne10.uol.com.br
Imagine simbol: carlosbritto.ne10.uol.com.br

Agricultorii călărășeni au lăsat, pentru o zi, munca în cîmp și au venit în număr mare la Consiliul raional. Au venit pentru a se întîlni și a face un schimb de opinii. S-a întîmplat pe 11 martie, iar inițiatorii evenimentului au fost Direcția Agricultură și Agenția de Dezvoltare Rurală ACSA Călărași.
”Noi organizăm asemenea întîlniri aproape în fiecare an, la care agricultorii noștri sînt puși față în față cu cei care prestează servicii în domeniu. În așa mod, ei știu exact unde pot să apeleze după ajutor atunci cînd au nevoie”, a explicat Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru Călărași.
De data aceasta, s-au adunat producători de legume, de fructe, de struguri, comercianţi de inputuri agricole, producători de material săditor şi prestatori de servicii, reprezentanți ai diferitor programe și proiecte pentru mediul rural. Cu toții și-au împărtăşit din experienţa lor,  au adus la cunoştinţă informații despre serviciile pe care le prestează.
Astfel, reprezentanții firmelor specializate în comercializarea fertilizanților și substanțelor fitosanitare au propus o gamă largă de chimicale pentru sezonul agricol 2016. Au fost prezentate și propuse pentru comercializare semințe de porumb hibrid, rezistent la secetă. Unii și-au propus ajutorul necondiționat în dezvoltarea afacerilor. Nu au lipsit nici informațiile despre tehnica și utilajele agricole.
Au fost prezenți și reprezentanţi ai băncilor comerciale din Călăraşi, care le-au vorbit celor prezenți despre sursele de finanţare a agriculturii, despre diversele proiecte pentru mediul rural.
”La această întîlnire au venit doar cei ce iubesc cu adevărat pămîntul, care au interes pentru acest gen de activitate. Au venit și mai tineri, și mai inițiați în domeniu”, a precizat Anatolie Vulpe. Potrivit dînsului, Direcţia Agricultură organizează, periodic, şi seminare de informare pentru agricultori. Următorul, spre exemplu, este planificat pentru începutul lunii aprilie. Atunci, va fi prezentată o informaţie amplă despre protecţia plantelor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *