Nu vrea să se simtă penibil vreodată

În fotografie: Primarul de Nisporeni, Grigorii Robu

În fotografie: Primarul de Nisporeni, Grigorii Robu
În fotografie: Primarul de Nisporeni, Grigorii Robu

Se pare că toate cunoștințele pe care le-a acumulat la facultate nu îi sînt suficiente, ca să fie un primar bun. De aceea a decis că mai are nevoie să învețe și să se dezvolte multilateral. De aceea, s-a pus din nou cu burta pe carte. Este vorba de primarul de Nisporeni, Grigore Robu.
Pe lîngă activitatea de zi cu zi la primărie, una de altfel foarte solicitantă, a purces la studii, conform unui program individual, cu tema: ”Reguli de protocol în cadrul întîlnirilor oficiale”. Edilul a ales să frecventeze cursurile respective la Centrul ”Puterea succesului” din Chișinău.
De două ori pe săptămînă, pentru cîteva ore, se transformă din primar în elev disciplinat și studiază, din scoarță în scoarță, toate regulile de protocol, pe care i le predă lectorul de bune maniere, Dorina Arsene. Apropo, și profesoara primarului de Nisporeni e originară tot din Nisporeni.
”Știind că atribuțiile mele de serviciu țin nu doar de întîlniri cu cetățenii, ci și cu persoane de rang și statut înalt, reprezentanți ai unor instituții internaționale, am decis că trebuie să învăț regulile specifice de comportament în asemenea cazuri, pentru a nu face unele greșeli care să mă pună într-o situație incomodă”, a făcut o explicație Grigore Robu, exprimîndu-și, totodată,  încrederea că studiile respective îi vor fi de mare ajutor în activitatea sa ulterioară.
Dînsul a recunoscut că, chiar din start, de la primele lecții, a învățat multe lucruri interesante și utile ce țin de etichetă și diplomație.
”Această școală ar trebui s-o treacă fiecare funcționar public, pentru a evita greșeli elementare, pe care, trebuie să recunoaștem, le comitem cu toții  des”, a spus oficialul, după care a continuat: ”Cu siguranță, orice investiție în dezvoltarea personală este o investiție de succes. Indiscutabil, așa va fi și în cazul meu”.
La rîndul său, antrenoarea Dorina Arsene a declarat pentru site-ul ea.md că are doar păreri bune despre elevul său și că acesta însușește din mers toate recomandările ei.
Grigore Robu este jurist de profesie și a lucrat, înainte de a fi ales primar de Nisporeni, la Primăria Chișinău.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *