Fursecuri sărate

retetaIngredinte:
100 g de făină, 100 g de unt, 100 g de cașcaval (parmezan), un sfert de linguriță de sare, 1 ou, mac, ceapă prăjită, paprika, nuci, susan, sare, chimen, rozmarin, semințe de țelină etc.
Mod de preparare:
Se pune într-un castron făina, sarea și untul tăiat bucățele. Cu vîrful degetelor se încorporează untul în făină pînă se obține o masă fărîmicioasă. Se adaugă cașcavalul ras, apoi 1 gălbenuș de ou și continuați să frămîntați.
Aluatul se acoperă și se dă la frigider pentru 20 de minute. Apoi aluatul se împarte în 2 părți egale. Se întind două foi pătrate de circa 20×20 cm. Se taie în triunghiuri mici, care se ung cu albuș de ou bătut și se presară cu semințele sau condimentele preferate (mac, susan, chimen, rozmarin, nuci etc.).
Se aranjează triunghiurile pe tava unsă în prealabil cu unt și se coc timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *