Se fac a uita de obligațiuni? Sau nu le cunosc?

Imagine simbol: www.smartree.com

Imagine simbol: www.smartree.com
Imagine simbol: www.smartree.com

Au mai rămas două luni, termen în care orice angajator, fie că are în subordine doi angajați sau două sute, trebuie să prezinte la Inspectoratul Teritorial de Muncă statele de personal. Este o obligațiune, prevăzută de Codul Muncii, a subliniat Oleg Maler, inspector principal de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Călărași.
Chiar dacă a prezentat statele de personal anul trecut și de atunci nimic nu s-a schimbat, chiar dacă le-a prezentat odată cu deschiderea întreprinderii, trebuie s-o facă din nou și din nou, la început de fiecare an nou.
”Data limită de prezentare a statelor de personal este 31 martie – pentru toate întreprinderile cu vechime. Pentru cele nou create, statele de personal se aprobă în prima lună de la începutul activității lor, după care, în termen de două luni de la aprobare, acestea trebuie să fie prezentate la Inspectoratul de Muncă”, a făcut o precizare Oleg Maler.
Potrivit dînsului, situația la acest capitol nu este cea mai bună. Din an în an, scade numărul angajatorilor care-și prezintă statele de personal, în timp util, la Inspectoratul de Muncă. Astfel, dacă în luna ianuarie 2014, le-au prezentat 60 de angajatori, iar în luna ianuarie 2015 – 41, iată că în acest an, în ianuarie, statele de personal au fost prezentate, deocamdată, doar de 24 de angajatori.
Oleg Maler nu-și poate explica această atitudine a angajatorilor, dar și-a exprimat speranța că, în următoarele două luni, vor fi mult mai activi și vor veni într-un număr mult mai mare să prezinte statele de personal pentru anul curent.
Apropo, statele de personal pot fi aduse la Inspecția Muncii doar în zilele de luni, pentru că în celelalte zile inspectorii sînt plecați în teritoriu.
În cazul în care angajatorii nu vor prezenta statele de personal, ei riscă o amendă, care paote ajunge pînă la 9000 de lei.
Statele de personal reprezintă o listă a angajaților în care este trecută funcția, numărul de unități și salariul pentru o unitate sau în total. La Inspectoratul de Muncă trebuie să fie prezentate două exemplare, ștampilate și semnate de către administrator.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *