Pleacă? Să fie sănătoși! Așa-s politicienii

Imagine simbol: trm.md

Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md

Știre ”bombă”. Cică, peste 500 de membri ai comitetelor raionale ale Partidului Comuniștilor, conducători ai organizaţiilor teritoriale primare, consilieri raionali, orăşeneşti şi săteşti din opt raioane, inclusiv Ungheni și Călărași, au părăsit formațiunea și s-au alăturat Partidului Socialiștilor.
”Politica distructivă a conducerii PCRM, demarată în 2014, a condus la fisurarea rîndurilor membrilor partidului şi la predarea acestuia ”în arendă” oligarhului Vladimir Plahotniuc. În organele de conducere a Partidului Comuniştilor, pe primele poziţii au ajuns persoane lipsite de scrupule şi principii, care au trădat partidul cu prima ocazie”, se arată într-o declarație a celor 500, dată publicității. Potrivit lor, astăzi, Partidul Comuniştilor nu mai este un partid de opoziţie.
Și, pentru că, probabil, aceștia-și doresc să rămînă în opoziție, au găsit o altă formațiune care, zic ei, este unica ”în opoziţie în Republica Moldova”, este ”singură forţă influentă de stînga”.
Ce zic licerii locali ai Partidului Comuniștilor?
UNGHENI. Haralambie Chirilov, prim-secretar al comitetului raional al PCRM:
Ce să spun? E, cum zic rușii, ”очередная утка Додона”, adică o minciună ordinară. Așa-s politicienii la noi. Chiar nu-i face față lui Dodon să-și construiască partidul pe trădători. De fapt, nu-i de mirare, căci și el personal a trădat. Deci, avem un partid al socialiștilor de trădători. E o mîrșăvenie. Noi sîntem un partid de stînga, la fel ca și al socialiștilor, doar că nu sîntem la fel de radicali ca Dodon.
În ceea ce privește plecarea unor comuniști din Ungheni, nu avem, deocamdată, nici o confirmare. L-am văzut doar, printre cei ce s-au afișat la conferința de presă din Chișinău, pe tovarășul Adam. Îl înțeleg. E militar în rezervă, pensionea, nu prea avea cu ce-și întreține familia. Ghenadie Mitriuc (președintele Partidului Socialiștilor din Ungheni – nota red.) l-a angajat la el la întreprindere… Da, tovarășul Adam  a fost ales consilier orășenesc pe listele partidului nostru, dar acum nu-l mai reprezintă. A fost exclus din PCRM încă în toamna anului trecut.
CĂLĂRAȘI. Valeriu Sava, prim-secretar al comitetului raional al PCRM:
De cînd sînt, dar eu am deja o vîrstă, încă nu am văzut așa ceva.  Mi-e rușine de ceea ce se întîmplă în țara asta a noastră. Sînt membru al Partidului Comuniștilor de mai bine de 30 de ani, iar lider de partid – de peste 15 ani. Am văzut de toate în viața mea. E regretabil de ceea ce are loc, în prezent, în Republica Moldova.
Este o vorbă din bătrîni: ”Cum îți așterni, așa și vei dormi”. Asta e situația. Așa e societatea noastră. Fiecare popor își merită conducătorii. Ce am votat, aceea avem. Mi-e rușine!
Atîta timp cît se vor cumpăra voturile, se vor cumpăra oamenii, cît populația va fi manipulată, nu vom avea succes. Cu o astfel de atitudine, nu vom avea sorți de izbîndă.
În cea ce privește părăsirea PCRM de către comuniștii călărășeni, nu-i adevărat. De la Călărași au plecat, se zice, patru persoane. Dar… Numai unul dintre cei patru era membru al PCRM. Pe doi i-am exclus din partid încă în anul 2014, iar altul nici măcar nu a fost membru al PCRM.
NISPORENI. Ion Țugulea, prim-secretar al comitetului raional al PCRM:
În orice formațiune politică există persoane care, fie s-au dezamăgit, fie că au interese pur personale. Pleacă? Să fie sănătoși. Știți, se întîmplă că doi oameni, după ce au fost împreună 20-25 de ani și au o familie, într-o bună zi divorțează. Avem numeroase exemple în acest sens. Ce să spui de un partid sau altul? Dumnezeu cu ei, cu cei care dau bir cu fugiții. Noi, la Nisporeni, am avut o discuție la această temă. Organizația de partid e pe loc, avem 235 de membri, dintre care activ sînt cam 150. Lucrăm, mergem înainte și nu ne dăm bătuți.   Și de la noi o persoană a trecut la socialiști, după care a ajuns în altă parte… A făcut-o din ambiție și interes pur personal. În ceea ce privește Partidul Socialiaștilor la Nisporeni, nu prea se manifestă. Pînă și liderul lor a plecat. Acum e prin Canada. Ceea ce mai vreau să spun e că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică. Avem o grămadă de trădători în țara asta, ca să nu le spun altfel. Oare mai trebuie să-i înmulțim?
Lucia Bacalu, Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *