Au nevoie de reabilitare psihologică

camera de reabilitare psihologică la Inspectoratul de poliție Strășeni Imagine simbol: www.igp.gov.md

camera de reabilitare psihologică la Inspectoratul de poliție Strășeni Imagine simbol: www.igp.gov.md
camera de reabilitare psihologică la Inspectoratul de poliție Strășeni
Imagine simbol: www.igp.gov.md

Își dorește o cameră de reabilitare psihologică pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma unor situații excepționale, dar și pentru colegii de breaslă, care au în fața ochilor scene de groază cu foc și pară, cu oameni răniți și decedați.
Vorbim despre șeful Secției Situații Excepționale (SSE) Nisporeni, Igor Lazăr, și ideea sa de proiect, pe care a așternut-o pe hîrtie încă anul trecut.
Deocamdată, nu a reușit să identifice vreun finanțator care ar sprijini această idee. ”Despre servicii de reabilitare psihologică se vorbește frecvent în străinătate, iar la noi acest aspect, din păcate, este trecut cu vederea, deși e foarte necesar”, a menționat Igor Lazăr, după care a spus și de ce: ”Cu ceva timp în urmă, am intervenit la un accident, care s-a soldat cu patru persoane decedate.
Tabloul pe care l-am văzut a fost groaznic. Cu toții am trecut printr-un șoc foarte mare”.
Igor Lazăr a remarcat că există, totuși, un psiholog – în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale, la Chișinău. Ori de cîte ori pompierii și salvatorii din Nisporeni au nevoie de asistența lui, o primesc. Dar o cameră de reabilitare psihologică pentru ei, la locul de muncă, ar fi de mai mare ajutor, consideră șeful SSE Nisporeni.
Dînsul deja o și vede cam cum ar arăta. ”Pe lîngă toate comoditățile, aici ar trebui să existe o bibliotecă, cu materiale didactice, în format audio și video, despre cum să ne protejăm sau cum să acționăm în situații neprevăzute”, spune, după care trece la realitate și punctează: ”Pentru realizarea unui astfel de proiect ar fi nevoie de circa 100 mii de lei, bani pe care nu-i avem”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *