Și-au asumat rolul de ”părinți”

Imagine simbol: www.ziare.com

Imagine simbol: www.ziare.com
Imagine simbol: www.ziare.com

Pe lîngă toate grijile pe care le au în ceea ce privește dezvoltarea culturii, menținerea și îmbogățirea patrimoniului cultural, angajații Direcției de Cultură din Călărași și-au mai luat  un angajament.
De acum înainte, ei vor avea grijă și de o familie defavorizată din satul Novaci. Este vorba de patru copilași cu vîrste între 8 și 12 ani care, deși au părinți în viață, sînt orfani. Mama lor a fost decăzută din drepturi, iar tatăl se află în pușcărie. Cel care i-a luat sub aripa sa e bunicul, Grigore Todirașcu. Este singur, cu o pensie de nimic.
După ce au vizionat un reportaj televizat despre familia respectivă, angajații Direcției Cultură din Călărași s-au gîndit că ar fi bine să-i susțină, ”atît cît pot și cu ce pot”, vorba șefului Direcției, Dumitru Trifan.
Prima vizită la Novaci au efectuat-o chiar în perioada sărbătorilor de iarnă. Atunci, au scos din buzunar cam cîte 200 de lei, au mai adunat produse alimentare sau hăinuțe și le-au oferit cu drag membrilor acestei familii greu încercate.
Acum, Dumitru Trifan intenționează să viziteze școala unde învață copiii. ”Vrem să discutăm cu pedagogii lor, să vedem cu ce putem să-i ajutăm, ca acești copilași să simtă că au un sprijin”, spune dînsul.
Și pentru primăvară au planuri. ”Ne dorim să le facem o reparație cosmetică, iar banii tot din buzunarul propriu îi vom scoate”, a explicat șeful Direcției Cultură. Mai mult ca atît, speră să poată să le asigure și o vacanță frumoasă într-o tabără de odihnă.
Și-ar mai dori acești oameni frumoși la suflet să le poată oferi celor patru copii măcar un telefon și un calculator , căci sîntem, totuși, în secolul al XXI-lea.
Bunicul, din cauza problemelor de sănătate, merge în baston. Cea care își asumă rolul de mamă este sora mai mare, care are doar 12 ani. Știe să facă și mîncare, și să spele, și să calce. Și temele pentru acasă le face împreună cu frații mai mici…
Bunelul doar se roagă la Dumnezeu să-l mai țină în viață măcar vreo șase ani, pînă atinge cea mare majoratul.
”Ar fi minunat ca și alte direcții să-și asume un astfel de angajament, căci avem multe familii defavorizate, care au nevoie de sprijin, și nu doar material, ci și moral”, a conchis Dumitru Trifan.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *