Un procuror din Nisporeni va fi judecat pentru acte de corupție. A cerut peste 500 de dolari pentru o decizie favorabilă

Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro

Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro
Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui procuror din Nisporeni, reţinut acum o lună pentru comiterea actelor de corupţie.
Cauză penală a fost pornită pe faptul pretinderii şi primirii de către respectivul procuror a 500 de dolari şi 2.000 de lei de la tatăl unei persoane, cercetate pentru punerea în circulaţie a banilor falşi.
În schimbul acestei sume, procurorul urma să adopte o hotărîre favorabilă în privinţa acesteia. Ulterior, procurorul nu şi-a realizat promisiunea şi a acceptat să-i restituie declarantului mijloacele băneşti primite ilegal, moment în care a fost prins în flagrant în biroul său de serviciu de procurorii Anticorupţie şi ofiţerii CNA.
Consiliul Superior al Procurorilor l-a suspendat provizoriu din funcţie, actualmente, procurorul, în vîrstă de 34 de ani, fiind cercetat în stare de arest la domiciliu.
Respectiva cauză penală a fost expediată spre examinare intanţei de judecată, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă de pînă la 15 ani închisoare cu amendă de pînă la 10.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de pînă la 15 ani.
Sursa: UNIMEDIA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *