Un ”NU” ferm violenței

Imagine simbol: doinafederovici.wordpress.com

Imagine simbol: doinafederovici.wordpress.com
Imagine simbol: doinafederovici.wordpress.com

Seminare, mese rotunde, vizionare de film, flash-mob – toate au avut loc la Liceul ”Boris Cazacu” din Nisporeni în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie și au purtat genericul: ”O lume fără violență”. În așa fel, cei 356 de elevi de aici și-au propus să se alăture campaniei naționale ”16 zile de acțiuni împotriva violenței în bază de gen” inițiată de Ministerul Muncii, Asistenței Sociale și Protecției Familiei.
”Deși se află în perioada pregătirilor către tezele de iarnă, elevii s-au implicat foarte activ în această campanie”, a declarat pentru ”Expresul” Valentina Eșanu, director adjunct pentru educație la liceu, precizînd că în instituția respectivă nu s-au înregistrat vreodată cazuri de violență printre elevi.
Punctul final al campaniei a fost pus în cadrul unei întîlniri a elevilor și reprezentanții Inspectoratului de poliție Nisporeni.
Oamenii legii le-au vorbit despre numeroasele aspecte ale violenței, cum poate fi prevenită și cum pot fi soluționate conflictele într-un mod non-violent. Totodată, i-au informat că în țara noastră legea penalizează orice formă de manifestare a violenței.
”Sînt sigură că toate acțiunile care au avut loc în liceul nostru cu această ocazie vor da roade, iar elevii vor aplica cele învățate în viața de zi cu zi”, a spus, la final, Valentina Eșanu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *