Un noiembrie cu noroc

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro
Imagine simbol: adevarul.ro

Discipolii Școlii sportive ”Mihai Viteazul” din Călărași continuă să adune lauri ai victoriilor. Luna noiembrie le-a adus în palmares zeci de medalii.
Judo
Judocanii au fost cei care au participat, în această perioadă, la cele mai multe turnee, aducînd și cele mai multe medalii. O medalie de bronz a obținut, la Campionatul Republicii Moldova la judo seniori, categoria 48 kg, Elena Festican.
Echipa de judocani călărășeni s-a clasat pe locul I în clasamentul general la Turneul național la judo ,,Open Călărași” 2015, ediția a IX-a, din 8 noiembrie, și la care au participat  20 de echipe din Chişinău, Bălţi, Hînceşti, Rezina, Anenii Noi, Ungheni, Sîngerei,  regiunile Herson și Nicolaev din Ucraina, cu circa 150 de sportivi. Cele mai multe medalii au rămas acasă, la Călărași. Printre premianţi s-au numărat: Iulian Arapan, Sergiu Busuncean, Alina Caraman – toți s-au clasat pe locul I. Alți patru sportivi călărășeni: Cristian Nicoară, Ion Godoroja, Paulina Eşanu şi Cristian Cozma, s-au clasat pe locul trei.
La 14 noiembrie, la Tiraspol, s-a desfășurat încă un turneu de judo, unde au participat peste 270 sportivi din 17 orașe.  Echipa Școlii sportive ”Mihai Viteazul” a fost reprezentată de 17 sportivi, iar ”recolta” a fost de invidiat – nouă medalii: două de aur, trei de argint și patru de bronz.
Tenis de masă
Dionis Lipcan a cucerit titlul de campion al Republicii Moldova la tenis de masă, la categoria de vîrstă pînă la 11 ani. Astfel, el păşeşte cu pași siguri pe urmele călărăşenilor-campioni ai ţării din anii precedenţi: Elena Radu, Andrei Puţuntică şi Vasile Harea. Victoria Sturza şi Ion Tataru s-au clasat pe locul cinci. Competiția s-a desfășurat la 7 noiembrie, la Chișinău, și au participat 65 de băieţi şi 24 fete din toată republica.
Joc de dame
Și de la Campionatul Open al municipiului Chişinău la jocul de dame tinerii sportivi din Călărași au adus acasă cinci premii. Ion Tataru și Victoria Sturza au fost cei mai buni în grupa de cadeţi mici. Pe treapta a doua a podiumului a urcat Vasile Harea (cadeţi), iar locul trei a fost ocupat de Vlad Harea şi Valeria Lipcan (a. n. 2001 şi mai mari).
Sambo
Elena Festican (categoria 48 kg), a obținut medalia de aur la Campionatul Republicii Moldova la sambo, rezervat seniorilor, care a avut loc pe 19-20 noiembrie, la Chișinău. Un alt sportiv călărășean, Ion Corjan, s-a clasat pe locul III la categoria 57 kg.
Antrenorii Mihail Fistican, Gheorghe Ciubotaru și Ion Bobeica s-au declarat satisfăcuți de prestația discipolilor lor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *