Surprize nemaipomenite la final de an

Imagine simbol: trm.md

Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md

Moș Crăciun a venit mai devreme la două instituții preșcolare din regiune. Este vorba de grădinița ”Tereza Sobolevschi” din Ungheni și ”Povestea” din Nisporeni. A venit cu cîte… 1000 de euro.
S-a întîmplat pe 4 decembrie, la Gala premiilor concursului inițiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile și eficienței energetice, ”Moldova Eco-Energetică”, care a avut loc la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Chișinău, în prezența a circa 400 de invitați, printre care: miniștri, ambasadori, reprezentanți ai mediului academic, ai sectorului privat și societății civile.
”Faptul că am devenit premianții acestui concurs important a fost o surpriză pentru noi”, a declarat Claudia Sîrbu, directoarea grădiniței ”Tereza Sobolevschi”. Potrivit dînsei, premiul este mai mult decît binevenit, căci cu acești bani vor putea fi realizate lucruri frumoase pentru cei 360 de copilași de aici.
”Așa s-a întîmplat că nu am putut să merg personal la Chișinău. Oricum, am fost foarte bucuroasă că numele grădiniței noastre a răsunat în cadrul unui eveniment atît de important și că ne numărăm printre cei 20 de premianți ai concursului”, a mai spus directoarea.
De menționat că premiul respectiv i-a revenit grădiniței ”Tereza Sobolevschi”din Ungheni pentru implementarea cu succes a proiectului ce vizează instalarea panourilor solare, grație cărora apa menajeră se încălzește de la soare și, respectiv, cheltuielile lunare pentru energia termică, mai ales pe timp de vară, scad cu pînă la 40 %.
Proiectul a costat 291 mii de lei, dintre care 171 mii au fost oferiți prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova, iar restul banilor, 120 mii lei, i-a acordat primăria Ungheni.
Spre deosebire de grădinița din Ungheni, cea din Nisporeni nu a reușit să ajungă printre premianți. Cu toate acestea, a avut parte de o surpriză de proporții și de același premiu de 1000 de euro. Darul i-a fost acordat de către întreprinderea ”Termoelectrica” din Chișinău, învingătoare a aceluiași concurs. După ce au urcat în scenă să-și ia trofeul, reprezentanții întreprinderii au anunțat că premiul vor să-l transmită grădiniței ”Povestea” din Nisporeni.
”Am rămas foarte impresionat de gestul cu adevărat nobil al acestor oameni. Le-am spus că anume ei sînt, în acest an, cel mai adevărat Moș Crăciun pentru copiii de la grădinița ”Povestea”, a menționat, după eveniment, primarul de Nisporeni, Grigore Robu. Dînsul a fost atît de încîntat de surpriză, încît a și uitat să concretizeze datele de contact ale binefăcătorului.
La rîndul său, directoarea grădiniței, Tatiana Cociu, s-a declarat mai mult decît satisfăcută de acest cadou neașteptat și a menționat că va cheltui bani pentru achiziționarea unor jucării noi, dar  și a materialelor didactice.
Pentru concursul din acest an au fost depuse 76 de dosare, dintre care 20 au fost declarate cele mai bune practici de eficiență energetică. Evenimentul a fost organizat de Agenția pentru Eficiență Energetică în parteneriat cu Proiectul Energie și Biomasă din Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *