Nu le mai este frică de viscole și nămeți

Imagine simbol: incomemagazine.ro

Imagine simbol: incomemagazine.ro
Imagine simbol: incomemagazine.ro

Gata! Intemperiile din iarna care și-a intrat în drepturi nu ar mai trebui să-i sperie pe călători, dar, mai ales, pe conducătorii auto care vor circula pe drumurile nisporenene. Fie că e vorba de drumurile magistrale, cu o lungime de 53 km, fie că e vorba de drumurile naționale cu o lungime de 45 km sau de drumurile locale, cu o lungime totală de 140 km – toate sînt pregătite de sezonul rece. Declarația îi aparține lui Fiodor Vasilachii, șef de sector în cadrul SA ”Drumuri-Ialoveni”, responsabil de raionul Nisporeni, și a fost făcută pentru ”Expresul” chiar în a treia zi de iarnă, pe 3 decembrie.
Potrivit dînsului, întreprinderea pe care o reprezintă a pregătit pentru Nisporeni 1050 tone de material antiderapant, dintre care 400 tone și-au ocupat deja locul pe marginile drumurilor, astfel că pot fi utilizate în caz de necesitate. Restul materialului va fi adus pe parcursul iernii.
Totodată, Fiodor Vasilachii ne-a mai comunicat că, la ora actuală, în depozitul întreprinderii au mai fost aduse 2100 tone de nisip și 700 tone de sare, pentru orice eventualitate. În această iarnă, drumurile nisporenene se vor afla în grija a 21 de drumari și alți 12 muncitori sezonieri. Au mai fost pregătite și 17 unități de trasnsport special, menite să intervină la deszăpezirea drumurilor.
”După părerea mea, sîntem pregătiți destul de bine pentru această iarnă, dar surprize mai puțin plăcute pot apărea oricînd și oriunde”, a făcut responsabilul o remarcă, după care a adăugat: ”Nu trebuie să uităm că Nisporeniul este un raion mai special din punct de vedere a așezării geografice și multe porțiuni de drum sînt destul de anevoioase pe timp de iarnă”.
Cu toate acestea, capriciile naturii nu îl sperie pe șeful drumarilor nisporeneni, fiindcă, zice dînsul, are deja o experiență mare în domeniu, de mai bine de trei decenii. Din experiența anilor precedenți, cele mai mari bătăi de cap le crează drumarilor vînturile frecvente care spulberă zăpada și blochează cu nămeți porțiuni mari de drum. Dar, de data aceasta, drumarii nisporeneni au prevăzut și astfel de situații neplăcute și s-au înarmat cu 800 de metri de parazăpezi, niște instalații speciale ce împiedică înzăpezirea drumurilor. ”În acest sens, toată atenția noastră va fi concentrată asupra drumului internațional Chișinău-Leușeni, dar și a unor drumuri naționale care, de regulă, sînt cele mai solicitate”, a punctat, la final, Fiodor Vasilachii, exprimîndu-și speranța că în această iarnă, grație bunei pregătiri a drumurilor, nu vor avea loc incidente la trafic.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *