S-a stins din viață Efim Tarlapan

efim-tarlapan
Poetul umorist şi satiric, Efim Tarlapan, s-a stins din viaţă la vârsta de 71 de ani. Fiul acestuia a lasat un mesaj pe pagina sa: „Dumnezeu să TE odihnească în PACE tatăl meu”.
Efim Tarlapan s-a născut la 17 mai 1944 în satul Măgurele, Ungheni. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, secţia de ziaristică (1962-1970); urmează Cursurile Superioare ale Institutului de Literatură „M. Gorki” din Moscova (1985-1987).
Poetul a deţinut funcţia de redactor literar la ziarul „Viaţa satului”, la Radioul republican, la Editura „Lumina” şi săptămânalul „Literatura şi arta”.
A debutat editorial în anul 1974 cu placheta de versuri umoristice şi satirice „Scuzaţi pentru deranj”.
Cărţile pe care le editează pe parcursul anilor îl înscriu printre cei mai buni reprezentanţi ai genului satiricoumoristic.
Efim Tarlapan a fost organizatorul primului Festival Naţional de Epigrame de la Chişinău. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1976) şi din România (1994) şi Membru de onoare al Uniunii Epigramiştilor din România.
Scriitorul a fost laureat al peste 50 de festivaluri şi concursuri de poezie satirico-umoristice desfăşurate în Republica Moldova şi România. Este deţinătorul mai multor premii şi menţiuni literare.
În 1996 i s-a conferit titlul onorific „Maestru al Literaturii”.
Sursa: UNIMEDIA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *