Idei pentru decorarea pomului de Crăciun – Casa Ta

casa.De fiecare dată, îți dorești ca bradul să arate diferit, dar nu știi exact ce anume ar trebui să faci. Dilema poate fi rezolvată ușor cu puțină imaginație și cîteva idei ajutătoare.
Natural sau artificial?
În primul rînd, trebuie să te decizi asupra acestui aspect. Un brad natural aduce o aromă irepetabilă, dar nu te vei bucura de el prea multă vreme. Unul artificial te privează de mirosul atît de familiar și fermecător, dar va fi mai practic.
Alege un concept
Pentru a se deosebi de alți brazi, ar fi indicat să te gîndești la un concept. De exemplu, dacă te gîndești la zapadă ca temă principală a bradului, opțiunile de ornamente trebuie să se centreze în jurul acestei idei: ornamente sub formă de săniuță, ski, jocuri de iarnă, zăpadă, fulgi etc.
Fă singur ornamente
Le poți achiziționa gata făcute din aproape orice magazin sau îți poți pune mintea la contribuție să inventezi ceva special. Vei fi uimit de cîtă imaginație au copiii în această activitate. Personalizează bradul
Folosește fotografii cu apropiații tăi, numele lor sau datele unor aniversări importante din familia ta. Caută ornamentele în cele mai neobișnuite locuri. Trebuie doar să fii foarte inventiv și să exploatezi la maximum lucrurile simple.
Ornamente simple
Folosește și ornamente tradiționale, cum ar fi: jucăriile, bomboanele, globurile, ghirlandele, beteala. Sau frunze/flori presate și uscate, pe care poți să pui particule de sclipici.
Cum plasezi ornamentele?
Așează întîi instalația electrică și abia apoi celelalte ornamente. Decorațiile mari arată bine dacă sînt așezate la baza bradului, iar cele mici – în partea de sus. Încearcă să renunți la becurile colorate și să folosești leduri albe cu lumină caldă. Efectul este cu totul special. O soluție extrem de frumoasă este împodobirea bradului cu turtă dulce, fie că o faci tu, fie că o vei cumpăra. Adaugă fundițe roșii sau albe în brad, portocale, bețe de scorțișoară. Dacă te pricepi la tricotat, poți pune în brad mici figurine făcute de mîna ta. Limitează-te la cîteva culori și încearcă să găsești o temă comună pentru acestea. O soluție ar fi și figurinele din paie. În Polonia, globulețele sînt prinse de ramuri cu paie, simbolizînd recunoștință față de recoltele bogate de peste an. Poți folosi ca decorațiuni florile uscate. Efectul este senzațional. Sau brad cu origami. În Japonia lumea împodobește bradul cu evantaie de toate mărimile și culorile. Inspiră-te din această tradiție.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *