Moș Căciun cu… brazii lui

În fotografie: Noaptea, în centrul orașului Nisporeni. Fotografie: facebook.com

În fotografie: Noaptea, în centrul orașului Nisporeni. Fotografie: facebook.com
În fotografie: Noaptea, în centrul orașului Nisporeni. Fotografie: facebook.com

Premieră la Nisporeni. Premieră în orașul Cornești. Este vorba de amenajarea ca la carte a unor pomi de Crăciun chiar în centrul localităților respective.
”Primul brad normal, amenajat în orașul Nisporeni de cînd mă știu! Bravo!”, a lăsat un mesaj pe o rețea de socializare Lucia Cîrlig.
”Pentru prima dată, la Cornești a fost inaugurat un brad şi au fost aprinse luminiţe de Crăciun”, avea să menționeze, pe aceeași rețea de socializare, Vera Buga, primarul orașului Cornești, raionul Ungheni.
Cel mai harnic, printre orașele regiunii, a fost Nisporeniul. Luminițele de pe pomul de Crăciun, instalat în Piața Ștefan cel Mare și Sfînt, au fost aprinse oficial duminică, pe 13 decembrie. ”Este un brad frumos, pentru că ne-am străduit să-l împodobim așa cum se cuvine”, ne-a comunicat primarul Grigore Robu, care și-a exprimat, totodată, speranța că localnicii, mai ales cei mici, se vor bucura de felul cum arată pomul de Crăciun în acest an.
L-am întrebat cîți bani a cheltuit primăria pentru această realizare. Nu a dorit să spună suma exactă, limitîndu-se doar să precizeze că nu s-au cheltuit ”prea mulți bani”. ”Am avut un an greu și nu aș fi vrut să fiu învinuit de cetățeni că, în timp ce unii merg prin noroi și întuneric prin oraș, noi cheltuim banii publici pe luminițe și diverse mărunțișuri trecătoare”, a accentuat dînsul.
În schimb, autoritățile călărășene nu au cheltuit nici un ban pentru pomul de Crăciun.
Deja de trei ani, Primăria Călărași nu are nici o grijă atunci cînd vine vorba de pomul de Crăciun. A plantat un brad chiar în preajmă, care are acum circa 8 metri în înălțime. Potrivit primarului Nicolae Melnic, pomul deja a fost împodobit, cu globuri și luminițe, o parte dintre care au fost cumpărate recent. În acest scop, primăria a cheltuit circa 10 mii de lei.
Deși bradul e împodobit, startul sărbătorilor de iarnă va fi dat pe 25 decembrie. ”În prezent, specialiștii pregătesc programul cultural-artistic. Tradițional, îl desfășurăm la Casa de cultură din Călărași”, a precizat primarul.
Dînsul ne-a mai comunicat că, în acest an, pentru prima dată a îmbrăcat straie de sărbătoare nu doar bradul din fața primăriei, ci și însăși primăria, pentru că, vorba primarului, ”oamenii așteaptă ceva nou, ceva frumos”. Punctul final al sărbătorilor de iarnă va fi pus pe 14 ianuarie.
La Ungheni, bradul a fost instalat în Piața Independenței. Are o înălțime de circa 15 metri și a fost cumpărat de la Petrești. Pentru acest brad Primăria a plătit 3500 de lei. Globurile,  ghirlandele au rămas din anul trecut. Sînt suficiente, a precizat primarul.
Startul sărbătorilor va fi dat pe 24 decembrie. ”Este deja o tradiție, pe care o vom respecta și în acest an”, a explicat Alexandru Ambros, după care a accentuat: ”Ne vom strădui să organizăm aceste sărbători cam la nivelul anului trecut, fără să cheltuim prea mulți bani, deoarece consider că nu e cazul”.
Chiar și așa, pentru buna desfășurare a sărbătorilor de iarnă, autoritățile din Ungheni intenționează să cheltuiască circa 50 mii de lei. Banii vor merge la  organizarea mai multor concerte, renovarea luminițelor pentru decorarea străzii centrale și a
Pieței Independenței, dar și pentru focurile de artificii, care vor fi lansate în noaptea de Revelion.
Sărbătorile vor lua sfîrșit pe 14 ianuarie, de Sf. Vasile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *