Cu mai puțin fast, dar cu mai mult folos

Imagine simbol: trm.md

Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md

În acest an, agricultorii din Călărași au sărbătorit cu mai puțin fast ziua lor profesională. ”Dacă, pînă acum, invitam la festivitatea pe care o organizam peste o sută de agricultori din raion, în acest an ne-am limitat doar la 50, dar cei mai activi în domeniul lor”, a declarat pentru ”Expresul” Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru din Călărași.
Cei mai buni dintre cei mai buni agricultori ai raionului au primit, în acest an, pentru munca lor, doar diplome: zece au primit diplome din partea Ministerului Agriculturii, iar zece – din partea  Consiliul Raional Călărași. Nimeni nu a primit premii bănești și nici cadouri, așa cum se obișnuia în anii precedenți.
Motivul este unul foarte simplu: lipsa de bani, a menționat, scurt și clar, Anatolie Vulpe. De notat că, în acest an, pentru sărbătorirea Zilei agricultorului, Consiliul raional a alocat doar 10 mii de lei.
”Trebuia să alegem: ori cumpărăm cadouri pentru învingători, ori organizăm o masă festivă pentru toată lumea prezentă la eveniment. Noi am mers pe varianta a doua”, a explicat oficialul călărășean.
Nici Guvernul nu le-a mai trimis diplome, așa cum făcea în anii precedenți.
”Se pare că, în acest an, agricultorii nu prea au fost luați în seamă. Este pentru prima dată cînd Ministerul Agriculturii nu a organizat o sărbătoare națională pentru producătorii agricoli din republică. Pur și simplu, nu au organizat, fără să invoce vreun motiv anume”, și-a exprimat indignarea șeful Direcției Agricultură din Călărași.
Și totuși… Agricultorii au fost omagiați. În raioane. Cei de la Călărași s-au simțit bine împreună, la festivitatea dedicată lor. Au stat la aceeași masă, au discutat despre problemele comune, despre viitorul agriculturii, au făcut un schimb util de opinii și – de ce nu? – de experiență.
Specialiștii de la Direcția Agricultură din Călărași afirmă că astfel de sărbători sînt binevenite în orice circumstanțe, pentru că numai așa comunicarea este mai intensă. În plus, agricultorii începători au posibilitatea să mai preia cîte ceva de la colegii lor mai experimentați.
”Doar prin discuții, prin comunicare poți să obții mai multe informații, iar sărbătorile pe care le organizăm sunt un prilej bun în acest sens”, a mai spus, la final, șeful Direcției Agricultură.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *