Un popas turistic la baștina Mariei Drăgan

Imagine simbol: www.panoramio.com
Imagine simbol: www.panoramio.com

Pe locul unde fost cîndva casa interpretei de muzică populară Maria Drăgan, de la Bălăureștii Nisporenilor, ar putea să apară, în următorii ani, un obiectiv turistic foarte atractiv nu doar pentru cei pasionați de tot ce e legat de numele regretatei artiste, ci și pentru oricine vizitează localitatea.  Declarația îi aparține primarului de Bălăurești, Ion Carp, și a fost făcută recent pentru ”Expresul”.
”Din păcate, din casa Mariei Drăgan nu a mai rămas nimic. Sînt, însă, sigur că, odată cu amenajarea locului unde a fost această casă, spre Bălăurești vor veni tot mai mulți doritori de a vedea unde a copilărit și își doarme somnul de veci Maria Drăgan”, a explicat Ion Carp, menționînd că, în cel mai apropiat timp, are de gînd să-și aștearnă ideea de proiect pe hîrtie pentru a fi înaintată către mai mulți potențiali finanțatori. Printre aceștia se numără și Consiliul raional Nisporeni, și Ministerul Culturii, și Agenția de Turism din Moldova. ”Sper să fim auziți măcar de cineva și să obținem sprijinul financiar necesar pentru realizarea unui astfel de proiect”,  a spus primarul.
Autoritățile bălăureștene au făcut deja și niște calcule preliminare. Astfel, pentru amenajarea acelui loc, ar fi nevoie de cel puțin 1,5 milioane de lei. Acești bani ar merge la construirea unei porțiuni de drum, care aa asigura accesul spre locul cu pricina; la construirea și amenajarea unei parcări auto, dar și nemijlocit la construirea unui local pentru turiști, în care să se regăsească mai multe obiecte ce au aparținut familiei Mariei Drăgan și care, în prezent, se păstrează la rudele interpretei.
Ideea respectivă a primarului Ion Carp a fost salutată și de către vicepreședintele raionului, responsabil de domeniul turismului, Ion Țugulea. Oficialul a declarat pentru ”Expresul” că a vizitat personal, chiar recent, satul Bălăurești, inclusiv locul unde a fost casa Mariei Drăgan, și este dispus să se implice cît mai activ în atragerea fondurilor extrabugetare pentru transpunerea în practică a inițiativei autorităților bălăureștene.
”Dacă ați fost vreodată la Bălăurești, poate ați văzut cît de frumoasă și pitorească este acea zonă. Tocmai de aceea o văd în viitor ca un popas pentru turiști, care vor veni aici să o comemoreze pe regretata Maria Drăgan”, a menționat Ion Țugulea.
Reamintim că la Bălăurești, în memoria Mariei Drăgan, este organizat, o dată la doi ani, un festival internațional al interpreților de muzică populară. În 2016, acest eveniment va ajunge la ediția a opta.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *