Un hram sub simbolul hulubului păcii

Imagine simbol: casaretro.com
Imagine simbol: casaretro.com

Premieră la Nisporeni. Pentru o zi, orașul va fi inundat de porumbei. Să nu credeți că este vorba despre păsări vii, acele păsări mici și drăgălașe, îndrăgite de multă lume.
Nu. Și totuși, vor fi porumbei, sau hulubi, cum se mai zice pe la noi. Aceștia vor fi confecționați din tot felul de materiale, începînd de la ață și hîrtie și terminînd cu delicioasele copturi, numite hulubași.
Se va întîmpla pe 21 noiembrie, ziua în care Nisporeniul își va sărbători hramul cu numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Cel puțin, așa promit autoritățile nisporenene.
Astfel, acea zi de mare sărbătoare va fi desfășurată sub simbolul acestei păsări, avînd chiar și un generic în acest sens: ”Hulubul păcii din inima ta”. Ideea îi aparține Cristinei Moldovan, secretarul Consiliului orășenesc Nisporeni. Dînsa ne-a comunicat că, în așa fel, organizatorii evenimentului își doresc să aducă nisporenenilor un mesaj de pace și bunăstare într-o zi atît de importantă din punct de vedere duhovnicesc.
Hramul va începe dimineața cu servicii divine în locașele de cult din localitate, apoi, pe tot parcursul zilei, pe piața ”Ștefan cel Mare și Sfînt” se vor desfășura mai multe expoziții cu vînzare ale producătorilor nisporeneni. Seara se așteaptă un concert de zile mari, cu evoluarea mai multor colective artistice locale, dar și intepreți de la Chișinău. Deocamdată, primăria se află în proces de negocieri cu mai mulți artiști. Nu vor lipsi nici surprizele.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *