Mai mult optimism și entuziasm la Nisporeni

În fotografie: Inscripția murală din centrul orașului Nisporeni

În fotografie: Inscripția murală din centrul orașului Nisporeni
În fotografie: Inscripția murală din centrul orașului Nisporeni

Orașul Nisporeni începe să capete o nouă față și asta, datorită unor inițiative ale tinerilor de aici. La sfîrșitul săptămînii trecute, în centrul orașului Nisporeni a apărut o pictură murală cu un apel mai mult decît actual: ”Fii tu schimbarea pe care o vrei să o vezi în lume!”.
Inițiativa aparține unui grup de voluntari, în frunte cu Terry Sylvester, voluntar al Corpului Păcii, care activează la Nisporeni de ceva timp și care a reușit deja să se impună și cu alte inițiative interesante și utile. S-au implicat și elevi de la Școala de pictură din localitate, astfel că acest proiect comunitar, numit sugestiv ”Arta pentru Pace!”, a fost realizat cu succes.
Printre primii admiratori ai picturii a fost însuși primarul de Nisporeni, Grigore Robu. Dînsul  s-a declarat mai mult decît încîntat de inițiativa tinerilor, dar și de rezultatul final al proiectului.
Edilul a recunoscut, pentru ”Expresul”, că a venit cu o contribuție personală, oferind, din buzunarul propriu, o sumă de bani pentru grunduirea suprafeței de lucru. Dînsul, însă, nu a dorit să spună cîți bani a dat. ”Important este că a fost realizat un lucru fumos, care va inspira oamenii de-a lungul anilor”, a menționat Grigore Robu, dînd de înțeles că este gata să susțină și în continuare inițiativele tinerilor nisporeneni.
Anterior, a fost renovată și poarta de la intrarea în parcul central, pe care este imprimat un soare. Lucrul făcut nu a costat mulți bani, însă rezultatul bucură, a comunicat primarul Grigore Robu pentru ”Expresul”. Această inițiativă a fost apreciată de foarte multă lume, inclusiv de fostul ambasador al Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, de deputata Maria Ciobanu.
Fotografiile plasate pe o rețea de socializare au generat și discuții. ”Este un început bun și sperăm să redevină parcul de altă dată, cu locuri de joacă, relaxare și multă verdeață”, a scris Maria Tănase Prodan. ”Încet, încet lucrurile se îndreaptă spre normalitate. E un mic, dar ferm pas înainte”, a punctat și Andrei Lungu. ”Sperăm să apară și atracțioane, cum era cîndva. Așa, poate, va crește și natalitatea”, a făcut o remarcă Svetlana S. Cineva a solicitat să fie amplasat și un veceu public în parc. Alții au venit cu inițiativa de a se implica voluntar la lucrări de curățenie și amenajare a parcului.
Primarul, la rîndul său, a promis să țină cont de toate sugestiile și să pună în practică ideile cetățenilor. ”Îmi planific pe viitor să amenajez parcul, deoarece oamenii mi-au cerut acest lucru. Am găsit deja două surse de finanțare, la care urmează să aplic. Vă voi ține la curent cu ceea ce am reușit”, ne-a asigurat, la final, Grigore Robu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *