Călărașiul se vrea ”Capitala Tineretului 2016”

În fotografie: Tinerii călărășeni în acțiune
În fotografie: Tinerii călărășeni în acțiune

Tinerii călărășeni și-au pus un scop bine determinat pentru anul 2016. Ei vor ca localitatea lor să devină ”Capitala Tineretului 2016”. Și-au răsuflecat mînecile și au purces la treabă. Cei 25 de membri ai Consiliului tinerilor locali au început lucrul asupra unui proiect pe cît de binevenit, pe atît de util – ”Amenajarea a două stații din orașul Călărași”.
”Anterior, ei au beneficiat de instruiri din partea USAID și Corpului Păcii în domeniul voluntariatului și implementării de proiecte. Fiecare dintre ei a propus cîte un proiect ce ar fi bine de realizat la Călărași. Amenajarea celor două stații este primul dintre ele, ce va fi implementat aici, într-un timp relativ scurt, de trei luni, cu puterile proprii”, povestește Valentina Stratan, specialist tineret și sport la primăria Călărași.
Lucrul a început deja. Tinerii au dezlipit toate afișele de pe pereții stațiilor, apoi îi vor picta. ”Nu știm, deocamdată, ce au de gînd să picteze. Ne-au spus că doresc să fie o surpriză din partea lor”, a specificat Valentina Stratan. Cert este că ei vor fi ajutați de profesorii de la Școala de arte din Călărași, astfel că picturile, cu siguranță, vor fi de calitate.
Lîngă cele două stați vor fi instalate și panouri informative, cu îndemnul către cetățeni să nu mai lipească afișe pe pereți, cu pe panourile respective. Tot ei vor avea grijă să monitorizeze acțiunile călărășenilor pentru a se asigura că vocea lor a fost auzită.
”Vrem să facem un oraș mai frumos și mai curat. Cine știe, poate cîștigăm titlul ”Capitala Tineretului 2016”, a făcut o remarcă specialista din cadrul primăriei.
Nu este unicul proiect care se dorește realizat la Călărași. Săptămînal, tinerii își dau întîlnire,  vin cu soluții pentru problemele lor, încercînd, concomitent, să găsească și banii necesari pentru realizarea a ceea ce și-au pus în gînd.
”Sînt foarte activi și responsabili”, îi laudă Valentina Stratan, după care adaugă: ”Ne dorim, împreună, să facem lucruri cît mai frumoase pentru cetățenii orașului”.
După amenajarea celor două stații din centrul orașului vor urma, treptat, și celelalte. ”Tinerii vor face un deviz de cheltuieli, iar noi, primăria, vom oferi o anumită sumă de bani. Restul sumei va fi acoperită din resursele financiare găsite de ei înșiși. Așa au fost învățați: să se descurce singuri”, a conchis sursa citată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *