Recolta va fi sărbătorită și în acest an

Imagine simbol: www.caon.ro

Imagine simbol: www.caon.ro
Imagine simbol: www.caon.ro

S-a decis! Recolta agricultorilor din regiune va fi sărbătorită și în acest an. Cel puțin așa ne-au comunicat reprezentanții direcțiilor agricole din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni.
Astfel, pe parcursul lunii octombrie cele trei centre raionale vor îmbrăca straie de sărbătoare și vor aștepta agricultorii la tradiționala sărbătoare dedicată roadei, vinului și tradițiilor. Organizatorii sărbătorilor tomnatice promit zile cu adevărat de aur, și pentru participanți, și pentru vizitatori. Citiți mai jos despre cum decurg pregătirile către aceste evenimente în regiune și cîți bani vor fi cheltuiți în acest scop.
UNGHENI
La Ungheni, Festivalul recoltei, vinului și promovării tradițiilor naționale se va desfășura pe 11 octombrie. Startul sărbătorii va fi dat la ora 10.00, în Piața Independenței.
Primăriile din raionul Ungheni sînt așteptate să participe cu diferite expoziții: ”Casa mare”, ”Beciul vechi”, ”Ograda gosdpodarului”, ”Cămara cu bunătăți”, dar și altele. Tot aici vor fi amenajate și expoziții cu vînzare de produse alimentare, bucate tradiționale, vinuri tinere.
Potrivit oficialilor de la Direcția Agricultură și Alimentație Ungheni la moment deja și-au confirmat participarea la eveniment peste 50 de agenți economici, meșteri populari dar și 25 de primării din raion.
Ca și în anii precedenți, la sărbătoare vor fi premiate primăriile care vor amenaja cele mai frumoase expoziții, producătorii celor mai calitative vinuri tinere de casă și industriale. Într-un cuvînt organizatorii promit multe surprize plăcute.
În acest an, Direcția Agricultură și Alimentație va cheltui aproximativ 48 mii lei pentru organizare și premiere.
CĂLĂRAȘI
Și la Călărași, tradiționala sărbătoare ”Toamna de aur” se va desfășura pe 11 octombrie. Startul va fi dat, ca și la Ungheni, la ora 10 dimineața, în piața din centrul orașului.”În acest an au confirmat participarea la sărbătoare mai multe delegații străine”, menționează Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru.
Potrivit dînsului, pentru organizarea sărbătorii în acest an se vor cheltui 13.500 lei, față de circa 30 mii lei în anul trecut. ”Comparativ cu anii precedenți, în acest an vom avea un buget mai mic și doar două concursuri”, accentuează șeful direcției. Va fi premiat cel mai frumos și original pavilion dar și cel mai bun vin. Atît. ”Acum primim mostrele de vin de la producători, pînă miercuri, joi vom avea ședința comisiei de examinare a probelor, iar la festival va fi anunțat cîștigătorul”, menționează șeful direcției.  ”Așteptăm rezultate frumoase și vrem ca lumea să se simtă bine la festival, deoarece vom promova în acest an doar produsele autohtone”, conchide Anatolie Vulpe.
NISPORENI
La Nisporeni, autoritățile abia au stabilit data desfășurării sărbătorii tradiționale dedicate recoltei. Astfel ”Toamna de aur” se va desfășura cu două săptămîni mai tîrziu față de vecinii ungheneni și călărășeni. Va fi pe 25 octombrie. Ora și locul desfășurării deocamdată nu se cunoaște, ne-a comunicat Grigore Florea, șeful Secţiei Agricultură şi Industrie Prelucrătoare Nisporeni.”Abia luni am stabilit data desfășurării festivalului. Mai multe vă vom spune săptămîna viitoare”, a declarat Grigore Florea, precizînd că pentru organizare autoritățile raionale și-au planificat să cheltuie circa 38 mii lei. În aceeași ordine de idei dînsul a dat asigurări că și nisporenenii vor avea parte de o sărbătoare frumoasă și de neuitat în această toamnă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *