Închinăciuni patrimoniului național industrial din Ungheni

În fotografie: O călătorie cu trenul pînă la podul de peste Prut

În fotografie: O călătorie cu trenul pînă la podul de peste Prut
În fotografie: O călătorie cu trenul pînă la podul de peste Prut

Zilele Europene ale Patrimoniului s-au încheiat. Punctul final a fost pus la Ungheni, pe 27 septembrie.  Printre oaspeții sosiți aici, s-au numărat: ministrul Culturii, Monica Babuc, șeful adjunct al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Whicher Slagter. Ceremonia a avut loc pe peronul gării feroviare internaționale.
”Sînt fericită să mă aflu aici, nu ca pasager, ci ca om care vine să facă o închinăciune acestui simbol al patrimoniului național industrial. Voi, aici, la Ungheni, aveți, de fapt, două mostre de patrimoniu, care pot să consacre orașul: gara feroviară internațională și podul feroviar peste Prut”, a menționat Monica Babuc, îndemnînd autoritățile locale să se ocupe mai intens de promovarea acestora pentru a atrage cît mai mulți turiști.
Președinta raionului, Ludmila Guzun, a recunoscut, la rîndul său, că patrimoniul industrial al Ungheniului nu este suficient de exploatat, iar viceprimarul de Ungheni, Petru Langa, a dat asigurări că autoritățile locale vor avea grijă să scoată din anonimat gara feroviară, construită în secolul al XIX-lea, să promoveze mai intens și podul, numit ”Gustave Eiffel”.
Prezent la eveniment, Whicher Slagter s-a arătat satisfăcut de ocazia de a vizita, în premieră, Ungheniul, menționînd că a rămas impresionat de ceea ce a văzut aici.
A urmat o călătorie cu trenul renovat pînă la jumătatea podului peste Prut. Oaspeții au vizitat  Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni, orașul. În calitate de ghid le-a fost directorul muzeului, Vasile Iucal.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *