Au trecut cu brio controlul ministerial

Imagine simbol: www.antena3.ro

Imagine simbol: www.antena3.ro
Imagine simbol: www.antena3.ro

O echipă formată din șase specialiști de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în frunte cu viceministrul Vladimir Loghin, a ajuns la Nisporeni, la Centrul Regional al Agenției Naționale de Dezvoltare Rurală ACSA. Au venit pe neprins de veste. Din prag, au solicitat să verifice tot ce ține de activitatea organizației respective.
Cei de pe loc nu s-au pierdut cu firea și imediat au pus pe masă, în fața comisiei ministeriale, tot ce li se ceruse. ”La ora actuală, sîntem finanțați din bugetul de stat, de aceea, probabil, ministerul s-a gîndit că ar fi bine să se documenteze despre eficiența activității noastre”, a explicat Ștefan Popescu, coordonator de proiect ACSA Nisporeni. Dînsul a subliniat că asemenea controale ar fi binevenite în toate structurile finanțate de stat.
După ce au fost verificate actele, filă cu filă, grupul de lucru a solicitat să viziteze și centrele de consultanță locale de la Grozești, Mărinici și Iurceni, dar și cîte un lot demonstrativ din aceleași localități.
La Grozești, echipa de monitorizare a mers într-o livadă de pruni și la o uscătorie de fructe. S-a  oprit și la Asociația utilizatorilor de apă, constituită în cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de irigare din localitate. La Mărinici l-au vizitat pe unicul producător de agrișe din raion, Ștefan Ocară, care are un lot de 0,75 hectare cu aceste pomușoare. La Iurceni, a fost în vizorul oficialilor o plantație de viță de vie de 7 hectare.
La finele vizitei, oaspeții chișinăuieni s-au declarat satisfăcuți. ”Se vede că aici se lucrează”, a spus Eugenia Cîrlig, șefa grupului de lucru. Și viceministrul Valdimir Loghin a calificat munca consultanților nisporeneni cu un triplu calificativ: ”Bine, bine, bine!”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *