Două stadioane într-o săptămînă

Oaspeți de onoare, întîmpinați cu pîine și sare la stadionul din Călărași
Oaspeți de onoare, întîmpinați cu pîine și sare la stadionul din Călărași

S-a întîmplat la Călărași. Săptămîna trecută, aici au fost date în exploatare două mini-terenuri de sport. Unul, pentru volei, baschet și fotbal, a fost construit cu suportul Corpului Păcii SUA în R. Moldova. Cel de-al doilea, pentru fotbal, a fost construit cu sprijinul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). În ambele cazuri, a contribuit și primăria, și Consiliul raional.
”Totul a pornit de la ideea de a promova modul sănătos de viață și a reduce viciile în rîndul tinerilor”, a explicat Victor Ambroci, șeful Secției economie Călărași.
Trei luni au durat lucrările de reconstrucție a stadionului din cartierul Bojole. Acum, cetățenii de aici se pot bucura de un teren nou, unde să practice sportul. La ceremonia de dare în exploatare au fost prezenţi directorul interimar al Corpului Păcii, Meridith Dalton, dar și Michael Casey, director financiar.
”Promovarea modului sănătos de viață trebuie să fie o prioritate în rîndul tuturor, dar, în special, în rîndul tinerilor, care sînt mereu în atenția conducerii raionului”, a menționat Sergiu Artene, președintele raionului, prezent și dînsul la eveniment. ”Asemenea proiecte urmeză a fi demarcate, în următorii ani, și în alte zone ale raionului și orașului”, a adăugat oficialul.
Portivit lui Victor Ambroci, pentru reconstrucția mini-terenului respectiv s-au cheltuit 8000 de dolari, dintre care 4000 au fost donați de Corpul Păcii, restul fiind acoperiți de Consiliul raional și primăria Călărași.
Al doilea mini-teren a fost construit în preajma stadionului central, iar la deschiderea solemnă a fost prezent vicepreşedintele FMF, Ruslan Berzoi, dar și oficialități locale. ”Este un teren ce va impulsiona activitatea sportivă şi promovarea modului sănătos de viaţă prin atragerea populaţiei şi, în primul rînd, a tineretului, în diverse activităţi fotbalistice”, au menționat, în unison, vorbitorii. Costul acestui stadion a fost de circa 660 mii de lei. FMF a donat învelișul artificial, în valoare de 150 mii lei, primăria a contribuit cu peste 42 mii de lei, iar Consiliul raional – cu peste 467 mii lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *